Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Maart was een drukke maand voor me. In de flow van aan het werk zijn en enthousiasme voor wat ik doe en nog wil gaan doen, ging ik gewoon door en maakte een uitgebreide planning voor het tweede kwartaal. Toch liep het die eerste week van april niet lekker.

Afstand nemen

Ik moest er even uit en ging een dagje wandelen. Letterlijk wat afstand nemen. Die dag werden me een aantal dingen duidelijk. Op een paar gebieden in mijn leven was ik de verkeerde doelen aan het najagen. Hoewel ik wel degelijk bezig was met dingen die van belang waren voor mijn bedrijf, liet ik de dingen waar ik echt warm voor loop liggen. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook wat betreft mijn persoonlijke doelen. Ik was vooral bezig met de kleinere, makkelijkere doelen. Al die grote, lange termijn doelen leken op de een of andere manier te ver weg en te onbereikbaar. Maar nadat ik nog eens op een rijtje had gezet wat mijn dromen waren, zonder over haalbaarheid na te denken, ontdekte ik een aantal dingen.

 • Ik heb een aantal dromen die (veel) geld kosten en daarom op dit moment nog niet haalbaar zijn. Voor deze dingen moet ik sparen. Dat wist ik en daar was ik ook mee bezig. Tot zover alles oké.
 • Het lijkt wel of ik met het parkeren van de dromen waar geld voor nodig is, ook de andere grotere dingen die ik wil doen als voorlopig onhaalbaar ben gaan zien. Na het maken van mijn lijstje bleken er echter een aantal dingen op te staan die helemaal geen of maar weinig geld kosten. Deze dromen zijn wel degelijk haalbaar.

Welke dromen wil je waarmaken?

Het kostte me daarna even tijd om alles weer helder te krijgen. Ik heb dus veel tijd besteed aan het nadenken over wat ik nu echt wil. Wat zijn mijn dromen en aan welke van deze dromen ga ik de komende tijd werken?  Inmiddels heb ik drie grote doelen gekozen waar ik op dit moment mee aan de slag ga. Daarnaast werk ik ook aan de kleinere doelen die ik al gepland had voor dit kwartaal. Wat die grote doelen zijn?

 • De eerste is een nu nog geheim project wat met mijn werk te maken heeft. Zodra dit project in de eindfase is, horen jullie hier meer over. Nu kan ik er nog niet al te veel over zeggen, behalve dan dat ik verwacht dat het tegen het eind van de zomer klaar is.
 • De tweede is wel degelijk een doel voor dit jaar, maar dat stond de laatste maand een beetje stil. Ik wil afvallen en meer bewegen. Meer bewegen schoot er vaak bij in en toen ik met het afvallen een soort plateau bereikte, ben ik er na een aantal weken helemaal maar mee gestopt. Ik wil gezond eten en meer bewegen nu een prioriteit maken. Geen smoesjes meer, maar het gewoon elke dag inplannen als belangrijkste doel.
 • Tot slot is mijn derde doel ook een dagelijks terugkerend iets. Ik vind het heerlijk om mezelf op creatieve manieren te kunnen uiten. Als kind en vooral als puber heb ik talloze dagboeken vol geschreven. Later schreef had ik periodes waar ik afwisselend wel en niet een dagboek bij hield. Toen ontdekte ik artjournaling. Ook dat heb ik een tijd gedaan, maar daar ben ik uiteindelijk ook weer mee gestopt. Al twee jaar lang ben ik van plan om het weer op te pakken, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Ik ben van plan om hier de komende tijd dagelijks tijd voor in te plannen.

Welke lessen kun je hieruit trekken?

 • Wat zijn hieruit de lessen voor jou? Ik zet ze voor je op een rijtje.
 • Neem af en toe eens de tijd om na te denken over wat je echt wilt.
 • Censureer jezelf niet door direct te denken dat het onmogelijk is. Ga uit van wat je in het ideale geval zou willen.
 • Kijk daarna wat er nodig is voor je droom. Wat kost het? Bereken wat je aan geld en aan tijd nodig hebt om je droom waar te maken.
 • Is het doel nog niet haalbaar? Wat kun je doen om een stapje in de juiste richting te gaan? Sparen? Alvast de taal leren van het land waar je naartoe wilt emigreren? Maak een actieplan.
 • Zorg dat je dagelijks iets doet wat je verder richting je doel brengt, zelfs al is het maar een klein stapje. Het belangrijkste is dat je dagelijks met je doel bezig bent.
 • Zet je doelen op papier en bekijk ze elke dag. Zo blijf je gemotiveerd.
 • Maak een vision bord met aantrekkelijke plaatjes en/of teksten die je herinneren aan je doelen. Hang het op een plek waar je het vaak ziet.
 • Evalueer je doelen regelmatig. Ben je nog op de goede weg? Soms veranderen je doelen. Ineens besef je dat dit toch niet is wat je wilt of zijn de omstandigheden veranderd. Wees niet bang om ze in dat geval aan te passen.  Maar voorkom wel dat je ze aanpast omdat je bang bent om uit je comfortzone te stappen. Iets nieuws doen is altijd een beetje eng. Maar hoe geweldig is het als je die stap toch neemt en zo je droom waar kan maken?

Ik hoop je met dit blog te hebben geïnspireerd om nog eens naar je eigen dromen te gaan kijken en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.