Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

In januari heb ik jullie laten weten wat mijn doelen voor dit jaar zijn. Om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar tot de conclusie komt dat je vrijwel niets bent opgeschoten met je doelen, is het handig om ze regelmatig te evalueren. Hoe ver ben je en zijn er aanpassingen nodig? Inmiddels is het eerste kwartaal al ruim voorbij en dus is het een tijd voor een update.

Voordat ik daarmee begin, nog even een korte opmerking. Ik ben met het beschrijven van mijn doelen in de vorige en in deze blogpost niet heel specifiek geweest in de beschrijving van mijn doelen. Het is altijd een goed idee om je doelen SMART te formuleren. Dat betekent dat je doelen Specifiek, Meetbaar, Actueel, Realistisch en Tijdgebonden moeten zijn.  Dat heb ik hier niet gedaan, maar dat is wel de manier waarop ik het voor mezelf altijd opschrijf.

Blog, YouTube en Social Media Doelen

Mijn doel was om drie keer per week een blogpost te publiceren. Dat is de afgelopen twee weken niet gelukt, maar daarvoor heb ik me hieraan weten te houden. Mijn plan is om dat vanaf deze week ook weer op te pakken. Het feit dat er even een kink in de kabel was, is geen reden om het dan maar helemaal op te geven.

Daarnaast wilde ik twee keer per week een YouTube video publiceren. Dat heb ik het eerste kwartaal goed volgehouden. Maar inmiddels spelen er een aantal dingen, waardoor ik YouTube op een iets lager pitje wil zetten. Ik ben op dit moment net begonnen aan een groot project dat ik niet in de planning had staan. Daar komt nog bij dat ik ben overgestapt op een nieuw programma om mijn video’s te editen. Het programma is helemaal nieuw voor me en daardoor kost het bewerken van mijn video’s kost meer tijd. Met daarbij alle extra tijd die het nieuwe project (dat nog even geheim moet blijven) me gaat kosten, moet ik nieuwe prioriteiten stellen. Voorlopig zal ik mijn YouTube video’s terugbrengen naar een per week.

Wat social media betreft wil ik me dit jaar vooral focussen op Pinterest en Instagram. Sinds begin dit jaar post ik dagelijks op Pinterest en vanaf maart ook op Instagram. Helaas geldt dit niet voor de afgelopen twee weken, waarin ik helemaal niet op Pinterest heb gepost en slechts een paar keer op Instagram.

Voor degenen die zich afvragen waardoor ik de afgelopen weken minder productief ben geweest, wil ik hier even een korte uitleg geven. In een latere blogpost vertel ik graag wat meer over dit proces. Voor nu laat ik het even bij het volgende. Ik had zoals altijd een jaarplanning voor mijn doelen gemaakt en was daar in het eerste kwartaal enthousiast mee aan de slag gegaan. Maar het tweede kwartaal kwam moeizaam op gang en ineens besefte ik dat ik op een aantal gebieden de verkeerde dingen aan het doen was. Ik maakte keuzes die me wel richting mijn korte termijn doelen brachten, maar niet naar mijn lange termijn doelen. Er klopte op het gebied van die doelen dus iets niet. Het heeft me vervolgens even tijd gekost om te achterhalen waar ik op het verkeerde spoor zat en hoe ik nu verder wilde. Vandaar die twee weken 'stilte' op mijn kanalen.

Nieuwe producten en diensten

Ik wil dit jaar graag een aantal nieuwe producten en diensten aanbieden en had daar al een aan aantal ideeën voor. Op dit heb ik nog niets nieuws ontwikkeld. Maar… mijn geheime project heeft hier wel mee te maken. Er wordt dus aan iets nieuws gewerkt, maar het is een groot project dat ik voorlopig dus nog niet kan onthullen.

Opruimen

Ik ben begonnen met opruimen en heb onder andere tijdens de Opruimchallenge in maart veel spullen weg gedaan. Verder heb ik een aantal kleine opruimprojecten in huis aangepakt. Hier kun je teruglezen welke dat waren:

Gezondheid

Eigenlijk liggen de belangrijkste doelen natuurlijk op dit gebied. Je gezondheid is het allerbelangrijkste dat je hebt. Je moet een leven lang met je lichaam doen. Dus… ik schaam me een beetje om hier te zeggen dat dit het doel is waar ik het minste aan gedaan heb.

Ik ben dit jaar 2 kilo afgevallen, maar daarna niet meer.

Wat bewegen betreft: Ik heb een tijd lang dagelijks elke ochtend yoga oefeningen gedaan. Ook begon ik meerdere keren aan het opbouwen van het hardlopen, maar stopte ik steeds na een aantal weken weer.

Nu ik dit hier op het wereldwijde web heb gegooid, hoop ik dat dit me op mijn ongemotiveerde momenten stimuleert om me ook op dit gebied toch weer aan mijn voornemens te houden. Zodat ik jullie volgend kwartaal kan melden dat ik goed op schema zit!

Conclusie

Ik was het eerste kwartaal goed op weg met mijn doelen op het gebied van mijn bedrijf, maar ook wat opruimen betreft. Ik merkte echter dat de doelen op het gebied van mijn gezondheid en hobby achter bleven. Deze laatste heb ik hier niet met jullie gedeeld, maar ik heb zeker ook doelen op het gebied van hobby en vrije tijd. Hier wil ik de komende tijd echt meer aandacht aan gaan besteden. De komende tijd wordt het werken aan mijn doelen op het gebied van gezondheid echter mijn belangrijkste prioriteit.

Daarnaast ben ik eigenlijk net na afloop van het eerste kwartaal tot de conclusie gekomen dat een aantal doelen minder belangrijk zijn dan ik in eerste instantie dacht. Ook hier heb ik inmiddels enkele aanpassingen in gedaan. En dat is dan ook precies de reden dat het zo belangrijk is om je doelen regelmatig te evalueren. Je wilt niet al je doelen bereiken en dan tot de conclusie komen dat het de verkeerde doelen waren!