Search

 

In zijn boek 'Grip' laat Rick Pastoor zien hoe je efficiënter werkt. Niet alleen door je tips te geven hoe je sneller werkt, maar ook door je na te laten denken over wat je nu eigenlijk echt belangrijk vind. Want je zult het zelf ook al wel ontdekt hebben, je kunt niet alles doen!

Een praktisch boek

'Grip' kenmerkt zich door het hoge praktische gehalte. De auteur vertelt je niet alleen hoe je efficiënter kunt werken, maar geeft je daarbij ook praktische opdrachten. Stap voor stap vertelt hij wat je moet doen en waarom. Daardoor kun je eigenlijk al vanaf hoofdstuk 1 aan de slag met de vele tips.

Dagelijkse taken

Het boek is onderverdeeld in 3 delen. Het eerste deel is gericht op je dagelijkse taken. Je gaat in dit deel overzicht creëren met behulp van je agenda en een takenlijst. Daarnaast geeft Rick Pastoor tips om beter om te gaan met je e-mail. Tot slot valt hij terug op de wekelijkse review, die min of meer gebaseerd is op die van David Allen (Getting Things Done).

Aan het eind van het eerste deel staan alle acties die je kunt ondernemen nog eens mooi samengevat en geeft de auteur onder andere een stappenplan voor onverwacht werk.

Jaardoelen en je daaraan houden

In het tweede deel gaat  het boek in op het grotere plaatje. Wat vind je belangrijk? De schrijver moedigt je aan een jaarplan te maken en een accountabliity partner te zoeken. Met zo’n partner is de kans groter dat jij je voorgenomen acties ook daadwerkelijke uitvoert.

Vaardigheden

Tot slot gaat deel 3 in op vaardigheden als luisteren en problemen oplossen. Hoe leer je beter te luisteren en hoe los je problemen waar je tegenaan loopt op? Ook hiervoor geeft de schrijver praktische tips.

Conclusie

Wil jij graag productiever zijn en efficiënter leren werken, en wil je daarbij een praktische handleiding? Dan is dit boek zeker iets voor jou.