Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Afgelopen weekend heb ik de laatste dingen van de opruimchallenge weg gedaan.

 

Dag 30 

Deze twee dagen ging er weer een hoop papier weg. Op zaterdag deed ik nog meer oude weekmenu's weg.

Dag 31

En op de laatste dag gingen er veel oude bestellijsten en nog een aantal weekmenu's weg. De map is nu op wat recepten na helemaal leeg.

En hiermee is de opruimchallenge dan afgelopen. 496 dingen gingen er de afgelopen maand weg. Ik ben er blij mee. Maar ik ben ook een beetje van slag door wat ik allemaal gevonden heb. Er waren dagen dat ik me opgelucht voelde op het moment dat ik al die dingen de deur uit deed. Maar er waren ook dagen dat ik me ellendig voelde door de dingen die ik bewaarde of door de herinnering die dingen opriepen. Om maar een paar dingen te noemen waar ik het moeilijk mee had:

  • Ik vond met name veel papieren die me lieten zien dat ik een tijd lang weinig aandacht aan opruimen had besteed (anders waren ze al lang weg geweest). En eigenlijk is dat een rode draad door mijn opruimronde door het huis heen. Ik heb gewoon een paar jaar niet veel aandacht aan opruimen besteed. Ik weet dat daar een goede reden voor was, maar dat neemt niet weg dat ik me op sommige dagen behoorlijk rot heb gevoeld bij het alsnog opruimen van die spullen en de gedachte aan de afgelopen jaren. 
  • Ik had me een aantal jaren tijdens een Marie Kondo opruimronde voorgenomen om niet meer zoveel spullen te verzamelen die ik toch niet gebruikte. Toch bleek de hoeveelheid kaarsen in huis onwaarschijnlijk hoog. Ik heb ze niet gekocht (althans niet in de jaren na die opruimronde), maar toch heb ik ze allemaal bewaard. 
  • Ik was enigszins verbijsterd over de hoeveelheid echte rommel die ik bewaarde onder het mom dat ik er nog wel eens iets creatiefs mee ging doen.

Maar inmiddels heb ik weer heel wat stappen gezet naar een leger en opgeruimder huis. En ik besef dat ik nog lang niet klaar ben. Jullie zullen de komende tijd dus nog meer blogs zien waarin ik aan het opruimen ben.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.