Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is de laatste week van maart en dus tijd voor de opzet van april in mijn Bullet Journal.

Maandoverzicht

Deze keer heb ik weer een traditioneel maandoverzicht gemaakt en daarom geen voorpagina, zoals in eerdere maanden. De keuze voor een maandoverzicht kwam vooral voort uit het feit dat er een aantal feestdagen zijn deze maand, waar ik wat meer zicht op wilde hebben.

Doelen en taken

Naast het maandoverzicht is ruimte voor doelen en taken. Deze zal ik waarschijnlijk in het weekend gaan invullen. De laatste tijd merk ik dat ik deze pagina minder gebruik. Ik heb veel van mijn taken in een digitale takenlijst staan. Vaak kijk ik daarop als ik mijn to do lijst voor de volgende dag maak en vul ik de dingen die ik wil doen in bij de dagelijkse taken. Bij de maandelijkse taken in mijn bullet journal staan vaak alleen nog maar de dingen die echt die maand moeten gebeuren.

Steptracker en Habittrackers

Deze maand laat ik mijn habittrackers achterwege. In mijn maandoverzicht heb ik kolommen gemaakt voor mijn blog, YouTube video's en Instagram posts. De gewoontes die ik tot nu toe bij heb gehouden, zitten inmiddels goed in mijn systeem. Daarom zie ik er de meerwaarde niet van om ze nog langer bij te houden. De enige gewoonte die ik me nog niet eigen heb gemaakt, is om elke dag iets aan mijn Frans te doen in duolingo. Ik overweeg daarvoor nog een extra kolom in het maandoverzicht te maken om dit alsnog bij te houden. Aan de andere kant weet ik dat april een drukke maand gaat worden, dus misschien moet ik het dagelijks werken aan mijn Frans nog maar even uitstellen.

Een tracker die ik wel wil houden, is de steptracker. Hoewel dit overzicht ook terug te zien is in de app van mijn fitbit, vind ik het toch fijn om ook een overzicht op papier te hebben van het aantal stappen dat ik elke dag zet.

En daarmee eindigt de opzet voor deze maand alweer. 

Voor de liefhebbers nog even een overzicht van de gebruikte materialen en daaronder een video waarin je ook een terugblik van de maand maart ziet.

Gebruikte materialen:

- Bullet Journal: Mus.

- Tombow Dual Brush Pen nr. 606 (paars).

- Panduro Twin Brush Pen (roze).

- Zwarte fineliner 0.2 Xenos