Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Deze maand doe ik een Opruimchallenge in de vorm van The Minimalism Game. Elke vrijdag laat ik je zien wat ik weg heb gedaan in de afgelopen week. Hieronder zie je wat ik dag 23 tot en met 29 weg deed.

Dit was duidelijk de week van het papier.

 

Dag 23

  • 23 papieren gaan de versnipperaar in.

 

Dag 24

Meer papieren.

  • 24 papieren gaan weg.

 

Dag 25

En we zijn nog niet door het papier heen.

  • 25 stuks papier door de versnipperaar.

 

Dag 26

  • De laatste stapel van 26 papieren.

 

Dag 27

En eindelijk eens geen papier.

  • 25 elastiekjes en 2 sluitclips.

Verbazingwekkend wat ik soms in de keukenla vind. De elastiekjes zijn afkomstig van bloemen en groenten etc. waar ze wel eens omheen zitten. En die sluitclips zijn clips afkomstig van broodzakken. Waarom ze in mijn la liggen? Geen idee. Mijn man bewaard dit soort dingen met onbekende reden. En af en toe gooi ik ze dus maar gewoon weg als ik zie dat er niks mee gedaan wordt.

 

Dag 28

  • 28 satéstokjes gingen de deur uit.

Ooit aangeschaft voor een creatief project dat nooit van de grond is gekomen. Daarnaast kun je er zo mooi mee tekenen in gelmedium etc. Maar ja, daar heb je er geen 28 voor nodig…

 

Dag 29

  • In totaal 29 handleidingen en andere papieren die ik niet meer nodig heb.

Ik was verbaasd dat ik nog zoveel overbodige handleidingen en dergelijke had en vraag me dan ook echt af wat ik de laatste jaren heb gedaan. Ik heb blijkbaar wel spullen opgeborgen, maar nooit eens gekeken naar wat er eventueel weg kon. En zo zie je maar weer, dat ook een professional organizer ook maar een mens is en af en toe een flinke opruimronde in haar huis nodig heeft. In ieder geval is er nu een berg papier weg gegaan en dat voelt goed.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.