Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik ben begonnen met het opzetten van een nieuwe huishoudmap. In deze serie laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik dit doe.

De vorige delen vind je hier:

 

Maandplanning

Ik vind het zelf ontzettend handig om een overzicht te hebben van wat er elke maand gedaan moet worden. Zo’n overzicht hoort in mijn ogen dan ook thuis in mijn huishoudmap. Ik heb daarvoor voor elke maand een tabblad met daarachter een lege lijst. Deze wil ik gaandeweg in gaan vullen. Wat daar op komt te staan? Allereerst de maandelijks terugkerende taken (zoals bijvoorbeeld mijn matras keren). Daarnaast ook dingen die minder vaak voorkomen. De jaarlijkse belastingaangifte bijvoorbeeld. Maar ook verjaardagen noteer ik hier. Zodat ik weet dat ik een kaart en een cadeautje moet kopen. En eenmalige gebeurtenissen die ik al lang van te voren weet. Zoals een bruiloft. Als ik voor zoiets al eerder aan de voorbereidingen moet beginnen, noteer ik dat in de maand waarop ik eraan wil beginnen. Op deze manier hoef ik aan het eind van een maand alleen maar even te kijken naar de lijst van de maand die komt en heb ik een goed overzicht van wat mijn taken voor die maand zijn.

 

Schoonmaaktaken Zones

Op dit moment noteer ik ook alle schoonmaaktaken die ik in de zones doe op deze lijst, hoewel ik daar ook een apart tabblad voor heb. Dit doe ik vooral omdat ik wil zien wat ik daadwerkelijk elke maand doe en welke taken ik minder vaak doe. Het is als het ware meteen een checklist of mijn schoonmaakschema nog een beetje met de werkelijkheid overeen komt. Na verloop van tijd kan ik dan eventueel mijn schoonmaakschema aanpassen.

Maandplanning in mijn Bullet Journal

Een tijd lang had ik zo’n maandelijks overzicht in mijn bullet journal. Ik merk echter dat ik het lastig vind om taken steeds over te schrijven en dat ik soms ook gewoon te weinig ruimte heb in mijn bullet journal. Bovendien heb ik op deze manier alles overzichtelijk bij elkaar in één map. Voor mijn werktaken heb ik wel een apart (digitaal) overzicht gemaakt.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.