Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik ben begonnen met het opzetten van een nieuwe huishoudmap. In deze serie laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik dit doe. De vorige delen vind je hier:

Adresboek

Tegenwoordig hebben we adressen en telefoonnummers veelal digitaal opgeslagen. Een back-up op papier voor jezelf, of een overzicht voor bijvoorbeeld de oppas, is echter wel handig. In mijn huishoudmap heb ik achterin het adresboek gemaakt. Daarvoor heb ik alfabet tabbladen gebruikt, zodat ik het juiste adres makkelijker kan vinden. Daarna heb ik alle adressen en telefoonnummers overgenomen uit mijn telefoon en uit mijn oude adresboekje. De losbladige pagina’s maken het makkelijk om het adresbestand bij te werken als adressen en/of telefoonnummers verouderd raken.

Contactinformatie school en clubs

Naast adressen van familie en vrienden, is het ook handig om hier contactinformatie van bijvoorbeeld school of clubs te bewaren. Ook contactinformatie van vriendjes en de namen en telefoonnummers van ouders kunnen handig zijn. Maak hier eventueel aparte pagina’s voor.

Informatie voor de oppas

Heb je regelmatig een oppas in huis, dan kun je een aparte pagina maken voor de oppas. Die kun je dan zo nodig uit je huishoudmap halen en op een handige plek neerleggen of ophangen. Op zo’n pagina zet je dan natuurlijk de telefoonnummers waarop je bereikbaar bent. Ook telefoonnummers van de huisarts(enpost) kunnen handig zijn. Zo kan de oppas direct bellen mocht er iets met je kind aan de hand zijn. Niets zo vervelend als na een ongelukje of bij plotselinge koorts te moeten zoeken naar telefoonnummers. Denk ook aan het telefoonnummer van bijvoorbeeld een taxicentrale als je oppas zelf geen auto heeft. Mocht ze plotseling met je kind naar een huisarts of iets dergelijks moeten, dan is het fijn als ze snel vervoer kan regelen.

In onderstaande video zie je hoe ik het adresboek heb toegevoegd aan mijn huishoudmap: