Search

Vandaag is de eerste dag van mijn opruimchallenge deze maand. Je hebt er al eerder over kunnen lezen in mijn nieuwsbrieven, eerdere blogposts, instagram of YouTube. Ik ga opnieuw de Minimalism Game doen. Deze keer krijgen mijn nieuwsbrief lezers elke dag via de e-mail een update. Daarnaast plaats ik ook dagelijks een foto op Instagram (@anitamaaktruimte). Op mijn blog geef ik je elke vrijdag een update. 

Dag 1 Opruimchallenge

De eerste dag van de Minimalism Game is makkelijk. Je hoeft maar een ding weg te doen. Wat is mijn ding? Een boek dat al een tijd lang in mijn boekenkast stond. Ik heb hem gelezen, maar zal hem vrijwel zeker niet herlezen. Toch had ik er moeite mee om er afscheid van te nemen. Waarom? Omdat het een boek over opruimen is. En dan ook nog van opruimgoeroe Marie Kondo. Maar aangezien ik haar boek 'Opgeruimd' heb, zie ik in het boek 'Opgeruimd, de Manga' niet zoveel toegevoegde waarde. Ik heb dan ook besloten om hem weg te geven. Maar niet zomaar.

Give Away Opgeruimd De Manga

Ik geef het boek weg aan een liefhebber wanneer ik 125 abonnees op mijn YouTube kanaal heb. Wil je het boek graag winnen, dan kan dat door me dat te laten weten in een reactie onder de video van vandaag waarin ik deze Give Away ook aankondig. Vergeet daarbij niet je ook even te abonneren op mijn kanaal als je dat nog niet gedaan hebt, des te eerder zijn we bij de 125 abonnees en kan ik het boek naar de gelukkige winnaar opsturen.

Tips voor de Opruimchallenge

Wil jij meedoen met deze opruimchallenge? Dan volgen hier nog enkele tips:

  • Maak voor jezelf regels wanneer iets weg mag. Bijvoorbeeld: alles wat ik dubbel heb, alles wat ik een jaar niet gebruikt heb, etc. Dat maakt het makkelijker om te kiezen wat je weg moet doen.
  • Denk nu nog niet teveel na over wat je op dag 30 weg moet doen. Neem de challenge per dag. De challenge wordt inderdaad steeds moeilijker omdat je elke dag meer spullen weg moet doen, maar vaak wordt beslissen wat weg kan ook steeds makkelijker. Oefening baart kunst!
  • Begin met makkelijke dingen. Kapotte dingen, kleding die je niet meer draagt etc. zijn vaak makkelijk om mee te beginnen. Zo boek je snel succes en blijf je gemotiveerd om door te gaan.
  • Zoek iemand die mee doet, zo kun je elkaar motiveren. Je kunt natuurlijk ook je foto's plaatsen op Instagram. Als je de hashtag #minsgame-anitamaaktruimte gebruikt zie ik je post gegarandeerd en kan ik erop reageren.

Tot slot kun je hieronder nog mijn wekelijkse video over de Opruimchallenge bekijken. Ook hierin krijg je nog enkele tips: