Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

We gaan alweer de laatste week van februari in en dus is het tijd voor een opzet voor maart in mijn Bullet Journal.

Maandpagina

Omdat ik geen maandoverzichten in kalender of lijstvorm maak, weer een titelpagina voor de maand maart. Ik heb het vrij eenvoudig gehouden met onder en boven een strak patroon en ter afwisseling wat scheve letters en een niet al te strakke rand.

Taken en Habittracker

 

Links ben ik begonnen met een overzicht van alle taken en doelen. Deze is nog verre van compleet, maar een aantal dingen waarvan ik weet dat ze moeten gebeuren heb ik alvast ingevuld.

Rechts een habittracker. Ik blijf dezelfde gewoontes (yoga, lezen, creatief en duolingo Frans) bijhouden. De bedoeling was om de tracker in twee delen te maken van 15 of 16 dagen per rij. Maar ik was zo enthousiast aan het nummeren dat ik al aan het eind van de pagina was voor ik het door had. Daarom zijn er dus maar een paar dagen getekend in de tweede rij van de tracker.

Opruimchallenge

Omdat ik nog lang niet klaar ben met opruimen in mijn eigen huis, ga ik in maart opnieuw The Minimalism Game spelen. Daarvoor heb ik een tracker gemaakt waarop ik elke dag de aantallen bij kan houden. Aan de linkerkant van de tracker staan de dagen, gevolgd door het aantal hokjes die aangeven hoeveel dingen er die dag weg gedaan moeten worden. Rechts staat het totaal aantal tot nu toe. Als je alles vol maakt, heb je aan het eind van de maand 496 dingen je huis uit gedaan.

Als je mee wilt spelen kan dat. Je kunt het op eigen houtje doen, maar als je je inschrijft voor de challenge, dan krijg je van mij elke dag een motiverende e-mail in je inbox en laat ik je daarin ook zien wat ik die dag weg doe. Voor degenen die meedoen zal ik een digitale tracker maken die er wat mooier uitziet dan deze. In bovenstaande tracker zijn een paar foutjes geslopen. Omdat ik van mening ben dat het in een Bullet Journal om het nut ervan gaat en niet (alleen) om de mooie plaatjes, heb ik het zo gelaten. Maar de digitale versie wordt natuurlijk wel helemaal goed. Je ontvangt ook deze in je mailbox als je je inschrijft voor de challenge. Inschrijven kan hier en is natuurlijk helemaal gratis. Sta je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, dan ontvang je de mailtjes automatisch.

Steptracker

Tot slot de steptracker. Mijn fitbit houdt mijn stappen bij. En hoewel ik het dagelijkse totaal in de app kan bekijken, vind ik een visueel overzicht als dit in mijn Bullet Journal altijd wel prettig. Het geeft een goed overzicht op welke dagen ik heel actief was en op welke dagen niet. De verschillen zijn groot. Op een luie zondag haal ik soms de 1000 stappen nog niet eens, terwijl ik na een flinke wandeling soms boven de 20.000 stappen kom. Deze tracker gaat tot 13.000 stappen en ik overweeg om een wat uitgebreidere versie te maken waar ook de dagen met meer dan 13.000 stappen goed op ingetekend kunnen worden. Misschien trek ik de tracker nog door op de volgende pagina.

Gebruikte materialen

Voor degene die graag willen weten wat ik gebruikt heb voor deze opzet:

In onderstaande video zie je hoe de maand februari er tot nu toe uitziet en kun je ook de opzet voor maart nog een keer bekijken.