Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ik ben begonnen met het opzetten van een nieuwe huishoudmap. In deze serie laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik dit doe. De vorige delen vind je hier:

Doorgaans koop je regelmatig dezelfde producten. Brood, melk, fruit, etc. Daarom is een standaard boodschappenlijst handig. Deze lijst bevat alle producten die je regelmatig koopt en zorgt ervoor dat je deze dingen niet vergeet.

Hoe maak je een standaard boodschappenlijst?

De eenvoudigste manier vind ik zelf om alles te noteren wat ik regelmatig koop. Ik gebruik de lege lijst een aantal weken om het aan te vullen met dingen die ik vergeten ben. Daarna maak ik een definitieve lijst die ik uittyp en in mijn map stop.

Hoe gebruik je een standaard boodschappenlijst?

Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het kan fungeren als een checklist. Als je een boodschappenbriefje maakt, controleer je aan de hand van deze lijst of je niets vergeet.

Je kunt de standaard lijst ook uittypen en meerdere keren afdrukken of kopiëren. Als je boodschappen gaat doen, kruis je aan wat je nodig hebt. Of je doet dit door de week heen, wanneer je ziet dat producten (bijna) op zijn. Op het moment dat je boodschappen gaat doen vul je dit verder aan met verse ingrediënten voor je maaltijden. Zorg er in dat geval voor dat je nog wat ruimte over hebt op je lijst om hem aan te vullen.

Digitale oplossingen

Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook tal van digitale oplossingen. Een standaard boodschappenlijst kan natuurlijk ook gewoon prima in een app. Veelgebruikte apps zijn bijvoorbeeld 'out of milk' of 'bring!'. Beide zijn speciaal voor boodschappenlijstjes bedoeld. Je kunt natuurlijk ook een meer algemene app gebruiken, zoals bijvoorbeeld Evernote. Je maakt binnen deze app dan een (standaard) boodschappenlijst aan.