Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Als je mijn Bullet Journal blogs en video’s op YouTube hebt gezien, dan weet je waarschijnlijk dat ik naast mijn Bullet Journal ook een agenda gebruik. In eerste instantie omdat ik een agenda makkelijker vind om mee te nemen en onderweg afspraken in te schrijven. Ten tweede omdat ik het vooruit plannen in een bullet journal niet altijd even handig vind. Een future log is een uitkomst, maar biedt voor mij ook vaak weer te weinig ruimte om bijvoorbeeld details van een afspraak op te schrijven. Ik vind het ook vervelend als ik er teveel voor moet bladeren. Omdat ik weet dat meer mensen hiermee worstelen een aantal oplossingen en ook vooral hoe ik het een en ander gebruik.

 

Afspraken in je Bullet Journal

Als je je Bullet Journal altiijd met je mee neemt, kun je waarschijnlijk prima af met een future log en het maandoverzicht in je bullet journal waar je alle afspraken noteert. Zeker als je niet al te veel afspraken op een dag hebt. Je kunt eventueel verwijzen naar details over de afspraken met behulp van kleurcodes en/of paginanummers. Een andere oplossing is om voorin je Bullet Journal voor elke maand een kalenderoverzicht te maken zoals je die ook op maandkalenders vindt. Je hebt dan als het ware een maandagenda voorin je Bullet Journal voor al je afspraken.

 

Afspraken in je Agenda

Heb je veel afspraken op een dag, of neem je je bullet journal liever niet mee als je ergens naartoe gaat? Dan is een agenda handig. Digitaal of op papier, net wat jij wilt. Zelf gebruik ik voornamelijk een papieren agenda. De agenda in mijn telefoon gebruik ik alleen als ik een keer ergens ben en wat wil afspreken terwijl ik mijn agenda niet bij me heb. Vaak is de afspraak dan ook onder voorbehoud omdat ik mijn agenda op dat moment niet kan checken.

 

Hoe combineer je een Bullet Journal en je Agenda?

Wat ik doe, is het volgende. Aan het eind van elke maand maak ik een nieuwe opzet in mijn Bullet Journal. In het ideale geval kijk ik dan naar de afspraken in mijn agenda voor die maand en neem ze over in het maandoverzicht in mijn Bullet Journal. In de praktijk doe ik dit ook heel vaak niet en heeft het maandoverzicht in mijn Bullet Journal niet meer zo heel veel praktisch nut.

Elk weekend kijk ik in mijn agenda naar de komende week om zo een beeld te krijgen van hoe mijn week eruit ziet. Ik zie zo welke afspraken ik heb, maar ook welke deadlines en welke taken op een bepaalde dag gedaan moeten worden. Allemaal dingen die ik vooral in mijn agenda noteer. Een tijd lang heb ik een weekoverzicht in mijn Bullet Journal gebruikt, ook weer met wisselend succes. Inmiddels ben ik weer gestopt met het weekoverzicht.

Elke avond kijk ik in mijn agenda en maak mijn to do lijst voor de volgende dag in mijn Bullet Journal. Direct na de header met de dag en datum komen mijn afspraken. Daarna de taken die ik die dag wil doen. Als een taak persé die dag moet gebeuren, noteer ik die als eerste of zet er een uitroepteken voor.

Op deze manier werkt de combinatie van agenda en bullet journal prima voor mij. Ze hebben elk hun eigen doel en geven mij samen het overzicht dat ik nodig heb.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.