Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Om te beginnen wil ik jullie allemaal een fantastisch 2019 wensen. Ik hoop dat jullie de jaarwisseling goed zijn doorgekomen en klaar zijn voor een frisse start in het nieuwe jaar.

Voor mij voelt het nieuwe jaar altijd een beetje als een nieuw begin. In december heb ik de balans opgemaakt van wat er goed en niet goed ging in het afgelopen jaar. Daarna heb ik opnieuw prioriteiten gesteld en mijn doelen bepaald. En nu ben ik klaar om daaraan te beginnen. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar de doelen van anderen. Omdat ik weet dat ik daarin niet de enige ben, wil ik mijn doelen en plannen voor het nieuwe jaar graag met jullie delen.

Blog, YouTube en Social Media

Allereerst, wat gaan jullie, als mijn lezers, ervan merken? Mijn voornemen is om drie keer per week een blogpost te publiceren. Vorig jaar is dat met name in het eerste half jaar en in december niet gelukt. Dit jaar wil ik mijn werk wat efficiënter aanpakken en hoop op die manier iets minder kwetsbaar te zijn als zich onverwachte dingen voordoen. Naast het bloggen, ga ik ook twee keer per week YouTube video’s publiceren en hoop ik hier wat consistenter in te zijn als in voorgaande jaren.

En dan social media. Ooit startte ik vol enthousiasme een Facebook pagina. Inmiddels ben ik daar vrijwel nooit meer actief op. Het medium spreekt mij steeds minder aan en de schandalen rondom het bedrijf hebben daar ook geen goed aan gedaan. Je zult mij het komende jaar dan hoogstwaarschijnlijk ook niet veel meer op Facebook zien. Wat ik in plaats daarvan wil gaan doen, is me concentreren op Pinterest en Instagram. Mocht je me willen volgen via social media, dan zijn dat dus de aangewezen plekken.

Nieuwe producten en diensten

Verder wil ik nog een aantal producten ontwikkelen waarmee ik jullie hopelijk van dienst kan zijn. Naast de online cursussen ‘Een opgeruimd Huis’ en ‘Huishouden op Orde in 90 dagen’ wil ik nog een aantal cursussen of e-boeken gaan maken. Op dit moment speel ik nog met een aantal ideeën en heb nog geen concrete plannen. Heb jij een onderwerp waar je graag een e-boek of cursus over zou willen zien? Laat het me dan weten via e-mail (info@anitamaaktruimte.nl). Ik sta altijd open voor jullie suggesties.

Opruimen

In november heb ik The Minimalism Game gedaan omdat ik in huis steeds vaker dingen tegenkwam die al lang weg hadden gemogen. Mocht je mijn blogs daarover willen lezen, dan vind je ze hier:

Het minimalisme spel is me erg goed bevallen. En hoewel ik de laatste dagen van november het gevoel had te moeten zoeken naar dingen, gebeurde er in de maand daarna iets raars. Ik zag steeds meer spullen die min of meer ongebruikt in kasten of lades liggen en irriteerde me daaraan. En dus was er een volgend doel: opruimen! Ja, ook professional organizers moeten af en toe opruimen. Ik zal jullie dan ook zeker laten meekijken met dat proces.

Gezondheid

Tot slot heb ik nog een aantal gezondheidsdoelen. Ik wil meer gaan sporten, onder andere wandelen en hardlopen en een aantal kilo’s afvallen.

Doelen bereiken

Hoe ga ik mijn doelen bereiken? Onder meer door meer taken te batchen, zodat ik efficiënter werk. Daarnaast ga ik het werken met tijdblokken uitbreiden zodat van te voren vast staat wanneer ik waaraan werk. Om mezelf te motiveren stel ik mezelf een beloning in het vooruitzicht als ik een doel haal.

Tot zover mijn plannen voor 2019. Heb jij al doelen voor dit jaar? En zo ja, heb je dan ook al een plan hoe je ze gaat bereiken? Als dat niet het geval is, raad ik je aan om nu concrete acties op te gaan schrijven. Dan heb je de meeste kans dat je je doelen ook daadwerkelijk bereikt.

Tot slot vind je hier de video waarin ik in het kort nog een keer mijn doelen voor het komende jaar benoem: