Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Een nieuw jaar staat voor de deur. En dus ook tijd voor een opzet voor het nieuwe jaar in mijn Bullet Journal. Omdat ik nog best veel ruimte heb in mijn huidige bullet journal, heb ik besloten daar gewoon in door te gaan. Maar 2019 verdiend wel een eigen inleidende pagina.

Woord van het jaar

Al een aantal jaren kies ik voor elk jaar een woord als thema. Voor 2019 is dit 'Improve'. Soms moet ik van te voren lang nadenken over een woord voor het komende jaar. In dit geval kwam het woord spontaan naar boven. Een typisch geval van het woord kiest mij in plaats van andersom.

Vaak zijn de woorden die ik kies voor een bepaald jaar in het Engels. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik veel engelstalige blogs en boeken lezen en veel engelstalige video's kijk. Omdat het woord Improve in het Engels is, heb ik daaronder de belangrijkste gebieden die ik wil verbeteren ook maar meteen in het Engels gedaan. Maar de volgende pagina's zijn in het Nederlands.

Doelen

 

Omdat de vorige pagina zo doordrukte heb ik besloten de linker pagina leeg te laten. Rechts een overzicht van de projecten die grotendeels voortvloeien uit mijn doelen. Daarnaast staan hier ook een aantal projecten die meer met mijn hobby's te maken hebben. 

Op de volgende pagina gaat de lijst nog even verder. Op de rechter pagina is ruimte om mijn doelen voor het eerste kwartaal te noteren. Door mijn doelen op te breken in subdoelen, worden ze overzichtelijker en voelen ze niet zo overweldigend. Nadat ik mijn kwartaaldoelen heb vastgesteld worden ze onderverdeeld in maanddoelen.

2019 km in 2019

Dit jaar was mijn voornemen om 2018 km te wandelen. Dit doel heb ik op 1 december gehaald. Nu ga ik voor 2019 km in 2019. De spread loopt niet helemaal tot de 2019 km omdat mijn pagina vol was en ik vermoed dat ik het bullet journal al lang vol heb voordat ik de 1600 km bereik.

One Little Word en Project Life

Zoals gezegd, kies ik elk jaar een woord voor het jaar. Ik vind het fijn om er actief mee aan de slag te gaan door middel van de online workshop van Ali Edwards, waarbij je elke maand op een andere manier aan de slag gaat met je woord. In de tracker kan ik bijhouden in hoeverre ik de opdrachten heb gedaan. De pagina's die ik voor de workshop maak, bewaar ik in mijn Project Life album.

Project Life is het systeem dat Becky Higgins bedacht heeft. Hiermee kun je op een eenvoudige manier door het jaar heen foto's maken en je verhalen vast leggen. Sinds 2013 maak ik elk jaar zo'n album. Voor 2019 heb ik een tracker gemaakt voor de eerste 18 weken. Eronder is eventueel ruimte voor de andere weken, maar ik vermoed dat ik dan al in een nieuw journal begonnen ben.

Tot zover de nieuwe spreads die ik heb gemaakt. In onderstaande video laat ik ze nog een keer zien, maar blader ik ook even terug naar de spreads aan het begin van dit Bullet Journal. Daar staan nog een aantal spreads die ik in 2019 blijf gebruiken, onder andere mijn Duolingo spread en de Reading Challenge.

 

Gebruikte materialen