Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De eerste volle week van The Minimalism Game zit erop. Tijd dus om je te laten zien welke 42 voorwerpen ik weg heb gedaan deze week (dag 3 tot en met 9).

 

Dag 3

Op dag 3 deed ik twee foto's en een handdoek met rafels weg. De foto's heb ik ooit eens dubbel afgedrukt terwijl dat niet nodig was. Waarom ik ze dan bewaard heb? Geen idee. 

 

Dag 4

Op dag 4 deed ik 2 sportbh's waarvan de sluiting stuk was weg, een mobiele telefoon en de bijbehorende oplader.

 

Dag 5

Dag 5 deed ik 5 blokjes smalle post-it notitieblaadjes weg. Deze heb ik al jaren en gebruik ik nooit.

 

Dag 6

Op dag 6 verdwenen er zes boeken uit mijn boekenkast.

 

Dag 7

Op dag 7 ging ik door mijn pennencollectie. Ik heb best veel pennen. Deze exemplaren schrijven niet lekker of gebruik ik gewoon nooit.

 

Dag 8

Op dag 8 deed ik zeven plastic flessen weg. Deze flessen gebruikte ik om mijn zelfgemaakte wasmiddel in te doen. Dat maak ik per vijf liter. Inmiddels heb ik echter een grote container waar 5 liter in gaat en dus kunnen deze flessen weg. Daarnaast ging het toetsenbord dat bij een oude pc hoorde weg. Ik heb hem destijds bewaard voor het geval er een toetsenbord vervangen moest worden. Inmiddels zijn de pc's in huis vervangen door laptops en hebben we geen los toetsenbord meer nodig. Daarnaast wil ik een beetje af van het 'bewaren voor het geval dat...' Als excuus voor ik altijd aan dat ik dat bewaren voor het geval je het nog eens nodig hebt van huis uit heb meegekregen. Dat is ook wel zo, maar dat is geen excuus om het te blijven doen. Zeker niet als dingen makkelijk (en redelijk goedkoop) te vervangen zijn.

 

Dag 9

Mijn kantoor is een dankbare plek als je voorwerpen zoekt die weg kunnen. Dag 9 leverde deze negen magneetjes op. Stuk voor stuk magneetjes die niet zo sterk zijn en dus niet goed blijven zitten op mijn magneetbord. Natuurlijk heb ik inmiddels veel betere magneten en dus kunnen deze weg.

 

Weekoverzicht

Deze week kostte het weinig moeite om dingen te vinden die weg kunnen. Nog even een korte samenvatting van wat ik weg heb gedaan in deze tweede week van The Minimalism Game:

 • 2 foto's.
 • 1 handdoek.
 • 2 sportbh's.
 • 1 mobiele telefoon.
 • 1 oplader voor de mobiele telefoon.
 • 5 kleine post-it notitieblokjes.
 • 6 boeken.
 • 7 pennen.
 • 7 plastic flessen.
 • 1 toetsenbord.
 • 9 magneten.

Dat is een totaal van 42 dingen. Samen met de twee dagen van vorige week zijn er nu 45 voorwerpen mijn huis uit. De komende week gaan de aantallen echt oplopen en zal ik (als het goed is) 91 voorwerpen de deur uit doen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.