Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Over een paar dagen is het alweer november. Tijd dus voor mijn Bullet Journal Setup voor november.

 

Maandoverzicht

Op de linker pagina heb ik weer een habit tracker met het maandoverzicht gecombineerd. Links de gewoontes die ik wil bijhouden, rechts de taken en afspraken. Helaas heb ik een foutje gemaakt. In de meest linkse kolom ben ik de maand met dinsdag begonnen in plaats van donderdag. In de kolom rechts daarva staan de dagen wel goed. Vervolgens wilde ik de zondagen markeren met een lichtblauwe Tombow stift. Helaas ging ook dat fout in het gedeelte van de habit tracker. Ik heb een paar keer de verkeerde dag gemarkeerd en heb de lijn doorgetrokken door de kolommen voor de gewoontes. In het afspraken gedeelte rechts heb ik de markering van de zondagen gelukkig wel goed gedaan.

 

Doelen en Taken

Mijn doelen en taken zijn nog niet helemaal ingevuld. Ik zal deze de komende dagen nog aanvullen en ook nog de onafgeronde taken van oktober toevoegen. Verder heb ik zoals je ziet wat eenvoudige doodles uitgeprobeerd. 

 

NaNoWriMo 2018

Ik ben een groot fan van NaNoWriMo en doe sinds 2013 mee. NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month en vind altijd in november plaats. De bedoeling is dat je in die periode een verhaal (boek) van 50.000 woorden schrijft. Als kind schreef ik altijd al verhalen. Toen ik volwassen werd ben ik daar mee gestopt. Als ik al eens iets schreef, kwam het nooit af. NaNoWriMo is voor mij een manier om weer eens met het schrijven van fictie bezig te zijn. Aan het eind van november heb ik dan niet alleen intensief aan iets wat ik heel leuk vind gewerkt, maar heb ik ook nog eens een afgerond verhaal. 

Om mijn voortgang bij te houden, heb ik in mijn bullet journal twee spreads gemaakt voor NaNoWriMo.

De eerste tracker is een overzicht van de hele maand. Het bestaat uit vier kolommen.

  • In de eerste kolom komt het dagdoel. Als je 1667 woorden per dag schrijft, heb je op 30 november 40.000 woorden geschreven. Dus mijn dagdoel voor dag 1 is 1667 woorden. Voor de volgende dagen is het totaal afhankelijk van wat ik de dag daarvoor heb geschreven. Heb ik op dag 1 2667 woorden geschreven, dan hoef ik op dag 2 nog maar 667 woorden. Aan het eind van elke dag vul ik dus het dagdoel voor de volgende dag in. 
  • In de tweede kolom schrijf ik het totaal aantal woorden die ik die dag heb geschreven. 
  • In de derde kolom schrijf ik het doel totaal. Dat is het aantal woorden dat ik tot dan toe geschreven moet hebben om op schema te zitten. 
  • In de vierde kolom komt dus het werkelijke totaal aantal woorden te staan.

Omdat ik het ook fijn vind om een visueel plaatje te hebben van hoe ver ik ben, heb ik ook nog een woordteller gemaakt waar ik op bij kan houden hoeveel woorden ik heb geschreven. Elk vakje staat voor 1000 woorden.

Deze tracker heb ik wat opgevrolijkt met wat doodles. De slak, het potlood en de giraffe heb ik op Pinterest gevonden. Als je zoekt op 'makkelijke tekeningen' kom je dit soort doodles tegen waarbij stap voor stap aangegeven staat wat je moet doen. 

Het berglandschap onderaan de linker pagina vond ik ook op Pinterest. Omdat ik daar nog zoveel lege ruimte had, leek het me leuk om de pagina daarmee op te vullen. Vervolgens had ik rechts ook nog veel ruimte. Na het berglandschap had ik heel veel zin om verder te gaan met zentangles, dus werd het deze zon met zentangle stralen. Het heeft me echt uren gekost, maar was zeker erg leuk en ontspannend om te doen.

Next Actions

Zoals je ziet heeft de zentangle op de vorige pagina nogal doorgedrukt. De linker pagina laat ik dan waarschijnlijk ook gewoon leeg. Rechts heb ik ruimte voor de Next Actions gemaakt. Ik ben de afgelopen week een experiment begonnen met het Getting Things Done systeem in A5 een ringband. In het verleden heb ik verschillende versies van dit systeem gebruikt en dat werkte eigenlijk altijd heel goed. Alleen worstelde ik vaak met de vele verschillende lijstjes. Ik heb nu geprobeerd het aantal lijsten flink terug te dringen en gebruik in mijn bullet journal alleen de Next Action lijst. Die stel ik op aan de hand van mijn andere lijsten. Aan het begin van de week maak ik een lijst met eerstvolgende acties. Die streep ik in de loop van de week af als ik ze gedaan heb en voeg dan meteen de volgende actie voor dat project toe. De dailies gebruik ik dan alleen nog maar voor de dingen die echt die dag moeten.

Tot zover mijn Bullet Journal.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.