Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vaak moet je even een drempel over voor je gaat opruimen. Je ziet op tegen de klus en vraagt je af of je er wel genoeg tijd en energie voor hebt. Tijd en energie hoeft het probleem niet te zijn. Desnoods begin je met vijf minuten opruimen per dag. De voordelen van opruimen zijn enorm en zouden je voldoende motivatie moeten geven om te beginnen. Kun je wel wat motivatie gebruiken? Lees dan onderstaande lijst met voordelen van opruimen eens.

 1. Om meteen maar met de meest voor de hand liggende in huis te vallen: je krijgt meer ruimte.
 2. Door die extra ruimte krijg je meteen ook meer overzicht. Je ziet wat je hebt.
 3. Het geeft rust omdat je weet waar alles ligt en er nergens dringende papieren rondslingeren die je bent vergeten.
 4. Je bespaart geld omdat je geen dingen aanschaft die je al had maar niet kon vinden.
 5. Je krijgt meer energie omdat je je niet langer hoeft te ergeren aan de rommel om je heen en omdat je het eerder genoemde overzicht hebt.
 6. Schoonmaken wordt makkelijker.
 7. Je bespaart tijd omdat het schoonmaken makkelijker wordt en je niet meer naar dingen hoeft te zoeken.
 8. Je hoeft geen grote opruim-/schoonmaakactie te houden voordat er visite komt.
 9. Je kunt je makkelijker ontspannen in een opgeruimd huis.
 10. Je hebt ruimte om je mooie spulletjes of verzameling neer te zetten en die vallen ook op doordat de rest van de kamer netjes is.
 11. Je slaapt beter in een opgeruimde slaapkamer.
 12. Je struikelt niet langer over rondslingerende spullen.
 13. Je hebt minder stress. Je hoeft bijvoorbeeld niet nog te zoeken naar auto-/huissleutels als je snel de deur uit moet.
 14. Je kunt andere problemen beter aan doordat je niet afgeleid wordt door de rommel om je heen.
 15. Je kunt geconcentreerder werken omdat je niet afgeleid wordt door de rommel om je heen. Ruim dus ook vooral je werkplek op.

Ook gemotiveerd geraakt door deze voordelen van opruimen? Ga dan snel zelf aan de slag of plan je eerste opruimsessie alvast. Wil je hulp bij het opruimen? Vraag een vriendin, huur een professional organizer in of ga aan de slag met mijn online cursus 'Eindelijk een opgeruimd huis.'

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.