Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vaak hebben we moeite om spullen weg te doen. Een goede manier om te ontdekken wat je wel en wat je niet nodig hebt, is door te doen alsof je gaat verhuizen.

Je kunt dit op twee manieren doen.

Zou je dit meenemen als je gaat verhuizen?

De eerste methode houdt in dat je je tijdens het opruimen afvraagt of je het voorwerp mee zou nemen als je gaat verhuizen. Merk je dat je op alles ja zegt, vraag jezelf dan af of je het voorwerp zou missen als je het niet mee zou nemen. En denk er eerst even goed over na voordat je ook hier automatisch ja op antwoord.

Packing party

De tweede methode is de methode zoals Ryan Nicodemus heeft gedaan en alles daadwerkelijk inpakken. Werkt de eerste methode niet goed, dan kun je deze methode gebruiken. De bedoeling is dat je al je spullen inpakt in (verhuis)dozen. Daarna haal je alleen iets uit de dozen als je het nodig hebt. Alles wat je na 21 dagen nog niet gebruikt hebt, kan weg.

Je kunt zoals Ryan alles daadwerkelijk inpakken. Je kunt het ook beetje voor beetje doen. Pak bijvoorbeeld eerst eens je kleding in en haal er uit wat je wilt dragen. Na een maand doe je weg wat nog in de dozen zit. Oké, je mag in dit geval een uitzondering voor je seizoenskleding maken. Iedereen snapt dat je in de zomer niet je wintertruien draagt. Na je kleding kies je de volgende categorie. Bijvoorbeeld je keukengerei.

Deze manier van opruimen is natuurlijk wel tijdrovend, maar het laat je uitstekend zien wat je wel en niet nodig hebt. Een echte eye-opener dus.

Deze mensen hebben de packing party gedaan

Wil je lezen hoe anderen deze ‘packing party’ hebben ervaren?

Lees hier de ervaringen van Roza.

Alvast een tip van Roza voor als je de Packing Party ook gaat doen: ‘Schrijf goed op de dozen wat erin zit.’

Liever een video?

  • Hier zie je de ervaringen van Messy Minimalist die haar Mudroom gaat opruimen en er achter komt dat ze ook nog heel veel andere spullen heeft die weg kunnen.
  • Plantiful Peach pakte met haar gezin alles wat ze niet nodig hadden in en doneerden de rest aan een goed doel.
  • xoXSarahXox doet de packing methode met haar kleding. Hier zie je hoe ze alles inpakt en hier een update twee weken later.

Ben je enthousiast geworden en ga je ook een packing party doen? Laat me weten hoe het is gegaan! (info@anitamaaktruimte.nl).