Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ongemerkt slibt je huis vol met spullen die je helemaal niet wilt of nodig hebt. Daarom hier 5 tips om te voorkomen dat rommel je huis binnen komt.

  1. Plak een NEE/NEE sticker op je brievenbus. Dit voorkomt veel papieren rommel je huis binnen komt. Het merendeel van de reclameblaadjes gaat toch ongelezen de papierbak weer in. Bovendien kom je zo minder in de verleiding om spullen die je niet nodig hebt aan te schaffen.
  2. Krijg je geadresseerde reclame in je brievenbus? Meld je dan daarvoor af via postfilter
  3. Krijg je veel reclame van organisaties waar je lid van bent of bent geweest, dan kun je bij hen aangeven dat je deze post niet meer wilt ontvangen. Zij zijn dan verplicht de reclame brieven binnen 3 maanden te stoppen. Een voorbeeldbrief vind je op de website van Stichting  Consuwijzer.
  4. Gratis producten maken een groot deel uit van rommel die je huis binnen komt. Neem ze daarom niet aan. Je weet wel dat ik bedoel, die dingetjes die je gratis krijgt bij je boodschappen of bij een ander product dat je koopt. Vaak zijn het dingen die je helemaal niet gaat gebruiken, met als gevolg dat ze ongebruikt in een la belanden.
  5. Doe geen impuls aankopen. Ga met een lijstje de stad in en koop alleen wat je nodig hebt. Dat geldt ook voor kleding. En helemaal voor aankopen die je via internet doet. Voorkom dat je uit verveling online gaat kijken wat er te koop is. Voor je het weet heb je op dat leuke dingetje voor in huis geklikt omdat het geinig is en zo goedkoop. Als het weken later arriveert (want besteld in China, want goedkoop), vraag je je al af wat er zo leuk aan was.

Tot slot nog een bonustip om te voorkomen dat rommel je huis binnen komt in de vorm van cadeautjes.

Vraag voor je verjaardag aan je visite om geen cadeautjes mee te nemen. Of geef aan dat je een duurder cadeau wilt en vraag daarom om een bijdrage in de vorm van geld of vraag hen om het cadeau gezamenlijk te kopen. Vind je ook dat idee niks, vraag ze dan om bijvoorbeeld iets te eten of te drinken mee te nemen voor tijdens het feestje en desnoods een bos bloemen. Zo voorkom je dat je allerlei kleinigheidjes krijgt waar je niks mee doet. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.