Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Met de auto op vakantie is makkelijk. Je zit niet aan een maximum gewicht aan bagage, je kunt van de voordeur tot de deur van je vakantiebestemming komen zonder vervelende overstappen en wachttijden en je kunt in je eigen tempo reizen. Maar… er zijn ook nadelen. Files en andere verkeerschaos, jengelende kinderen op de achterbank en in sommige gevallen lange rijtijden. Met een goede voorbereiding kun je echter veel leed voorkomen of op z’n minst zo goed mogelijk doorstaan.

 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk.

  • Laat je auto voor vertrek nog even nakijken. Zo weet je zeker dat de auto bij vertrek in orde is en is het risico op autopech kleiner.
  • Check je reisverzekering en/of autoverzekering. Hoe zit het met je verzekering? Ben je bij autopech verzekerd van vervangend vervoer? Of moet je dat ter plekke zelf regelen?
  • Check van te voren de route. Waar rijd je langs, wat zijn eventuele alternatieve routes en is de route in één keer te doen? Houd rekening met eventuele vertraging onderweg. Deel de route eventueel in twee etappes op en overnacht ergens.  Zorg voor een wegenkaart, ook als je met navigatie rijdt. Als je navigatiesysteem het onverhoopt begeeft, heb je in ieder geval nog een alternatief.
  • Kijk even na wanneer er grote drukte verwacht wordt op de wegen. Vertrek bijvoorbeeld niet op zwarte zaterdag als je richting Frankrijk gaat. Op de website van de ANWB vind je de verkeerdruktekalender

 

Wat neem je mee voor onderweg?

  • Zoals gezegd is een wegenkaart altijd handig.

  • Denk ook aan een telefoonnummer van je vakantieadres, zodat je kunt bellen als je eventueel later dan gepland aankomt of het adres niet kunt vinden. Natuurlijk zorg je ook dat je alle verzekeringspapieren en identiteitsbewijzen bij de hand hebt. Stop deze dus niet in een koffer die ergens in de overvolle kofferbak gestopt wordt, maar houdt ze bij je in bijvoorbeeld je handtas.

  • Zorg in elk geval voor voldoende eten en drinken onderweg. Houd rekening met files en/of pech. Zorg voor extra water en dekens in de auto.

  • Houdt een tasje met een ehbo-setje en eventuele extra medicatie bij de hand.

  • Heb je (kleine) kinderen, zorg dan voor genoeg afleiding. Zorg voor minispelletjes die ze op de achterbank kunnen doen, doe autobingo met ze of verras ze tussendoor als de verveling dreigt toe te slaan met een nieuw speeltje of (kleur)boekje   die je van te voren hebt gekocht. Kies zo mogelijk rustplaatsen waar de kinderen veilig een stukje kunnen lopen of rennen, zodat ze tussendoor hun energie even kwijt kunnen. Houd zo nodig vaker rustpauzes dan je normaliter zou doen.

  • Komen je pubers de rit vooral door met hun smartphone? Zorg voor een USB-oplader voor in de auto om gezeur over lege telefoons te voorkomen.

 

Tot slot

Weet je van te voren dat je laat aankomt op je vakantie adres, zorg dan dat de spullen voor de eerste avond en nacht allemaal bij elkaar ingepakt zijn en dat de tas waar het in zit voor het grijpen ligt in de auto. Denk aan nachtkleding, toiletartikelen etc. Je kunt dan bij aankomst eventueel alleen die tas uitpakken en gaan slapen. Verder uitpakken kan dan wachten tot de volgende dag. Als je onderweg ergens gaat overnachten, geldt hetzelfde. Zorg dat de spullen die je voor die overnachting nodig hebt makkelijk te pakken zijn en je niet eerst de hele kofferbak leeg hoeft te halen.

Na al deze tips rest me niets anders dan jullie een goede reis en een fijne vakantie te wensen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.