Routines: Leg wat je gebruikt direct terug

Routines maken het leven makkelijker. Je hoeft er niet meer over na te denken omdat ze na verloop van tijd een automatisme worden. En zo houd je je huis makkelijker schoon en netjes. Daarom besteed ik dit jaar elke week aandacht aan een routine. De volledige lijst vindt je hier.

Deze routine is één van de gewoontes die je helpt je huis netjes te houden. Het is eigenlijk te simpel voor woorden, maar toch is dit iets wat vaak niet gedaan wordt. En dat zorgt voor een rommelig huis. Jezelf aanleren dingen direct terug leggen na gebruik is één van de makkelijkste manieren om je huis op orde te houden.

Leg terug op wat je gebruikt hebt!

Dus de schaar terug in de la, en niet laten slingeren op de plek waar je hem nodig had. Het broodbeleg terug in de kast in plaats van het op het aanrecht te laten staan. Die trui die je toch maar niet aantrekt terug in de kast in plaats van op het bed, etc. Je snapt vast wel wat ik bedoel. En je weet ook heus wel dat het zo werkt. En toch… hoe vaak doen we het niet? Als ik ’s avonds een laatste rondje door mijn huis maak, valt me op hoeveel dingen er gewoon niet opgeruimd zijn na eenmalig gebruik die dag. Wanneer je je hiervan bewust wordt, ga je beter opletten. Zie je iets liggen wat niet direct opgeruimd is, doe het dan alsnog. Zo leer je jezelf aan om het direct te doen. En na verloop van tijd worden de spullen die niet terug gelegd zijn steeds minder. En heb je dus minder op te ruimen aan het eind van de dag! Ik zeg het nog maar eens... Er is echt geen eenvoudiger manier om je huis opgeruimd te houden.