Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Cadeaupapier opruimen is vaak lastig. Want waar laat je de rollen en hoe houdt je alles een beetje netjes? Daarom volgen hier enkele tips.

Voorkom dat het papier verder afrolt

Een rol cadeaupapier wil nog wel eens verder afrollen bij het wegleggen of terwijl het in de kast ligt (als je het opzij schuift ofzo). Een hele makkelijke manier om dat te voorkomen is door een keukenrol te gebruiken. Knip of zaag de rol in stukken. Daarna schuif je het over het opgerolde cadeaupapier. Als je het cadeaupapier nu weg legt, weet je zeker dat het niet verder gaat afrollen. In verband met de hygiëne raad ik je aan geen lege wc-rollen hiervoor te gebruiken.

Voor de foto heb ik de stukken keukenrol nog met een restje gekleurd papier beplakt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het gaat tenslotte om het effect.

Cadeaupapier opbergen

Cadeaupapier kun je, in verband met de ruimte, het beste verticaal opbergen. 

Een handig opbergmiddel is de alleshouder van Ikea. Rollen inpakpapier passen hier prima in en je kunt er heel wat in kwijt. Een voordeel hiervan is dat je de houder makkelijk aan een muur of kastdeur kunt bevestigen. Andere manieren zijn het plaatsen van een rek langs de muur (in bijvoorbeeld een kast) waarachter de rollen kunnen staan. Een hoge (was)mand of open prullenbak in een hoek is ook een uitstekende opberger voor rollen papier. 

Een creatieve oplossing die ik ooit op Pinterest vond, is een omgekeerde kruk waar wieltjes onder gezet waren. 

Ga je voor horizontale opslag, kies dan een lange doos (de lengte van een doorsnee rol inpakpapier) waar je meerdere rollen in kwijt kunt. Een andere oplossing is een wandbord met haken waar je de rollen op kunt leggen. Bijvoorbeeld dit gaatjesbord van Ikea. Op dezelfde manier kun je ook een rek maken waar je de rol aan een stang hangt.