Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is een tijdje stil geweest op dit blog. Ik heb de wekelijkse routines gepost, maar daar bleef het de afgelopen tijd bij. Mijn plan is om vanaf vandaag (1 september 2017) weer drie keer per week een blogpost te maken. Mijn blogs zullen verschijnen op maandag, woensdag en vrijdag.

De afgelopen maanden heb ik ook geen foto's van mijn Bullet Journal laten zien. Deels omdat ik dus niet aan bloggen toe kwam. Maar het bijhouden van mijn bullet journal is ook niet goed gelukt de afgelopen maanden. Maar dat is het mooie van een een Bullet Journal. Dat is niet erg. Toch zie ik wel eens lichtelijk gestresste reacties van mensen die 'achter' zijn in hun bullet journal of druk ervaren om het bij te houden. Volgens mij is dit juist absoluut niet de bedoeling van een bullet journal. Daarom wil ik jullie toch de maand juni laten zien, hoe minimaal de opzet ook was.

Maandoverzicht

Op de foto bovenaan deze post zie je dat ik deze maand heb gekozen voor een kalenderindeling. Nog steeds twijfel ik over een maandoverzicht. Ik gebruik hem niet of nauwelijks. Met name omdat ik naast mijn bullet journal een agenda heb. Daar zet ik alle afspraken in. Een agenda vind ik veel makkelijker bij het inplannen van afspraken. Zou je dat in een bullet journal willen, dan zou je voor bijvoorbeeld een jaar alle maanden al uit moeten tekenen. Daarom heb ik ook een agenda. Vaak neem ik niet de tijd om de afspraken uit de agenda ook over te nemen in mijn bullet journal. Het voelt een beetje als dubbel werk.

Doelen

Naast de kalender heb ik ruimte over gelaten voor doelen. Die ruimte is op de foto nog leeg. Ik kan je nu, inmiddels twee maanden later, melden dat die ruimte ook leeg gebleven is. Ik heb, zoals gezegd, mijn bullet journal in juni nauwelijks gebruikt. 

Projecten

De tweede en laatste spread die ik voor de maand juni maakte is een projectoverzicht van alle lopende projecten. Ook deze is uiteindelijk niet gebruikt.

Heb ik nu niks gedaan in de maand juni? Absoluut niet. Ik heb alleen mijn projecten en taken niet bijgehouden in mijn bullet journal. Dat is de reden dat ik geen weekly's maak en niet vooruit werk. Ik zit nu niet met een hoop ongebruikte pagina's. 

Tot zover dus mijn juni overzicht. Kort en krachtig!

Wil je ook de terugblik van mei zien, dan vind je hieronder een video met de terugblik van mei en de opzet van juni.