Search

Kamp jij met een gebrek aan ruimte of heb je teveel spullen? Welke van de twee aan de orde is, blijft altijd een beetje de vraag. Maar kun je, nadat je serieus opgeruimd hebt, nog steeds niet al je spullen kwijt, dan volgen hier een aantal ruimtebesparende tips. 

De hoogte in

De meeste ruimte win je door de hoogte in te gaan. Koop kasten tot aan het plafond of bevestig planken aan de muur. Dat laatste kan bijvoorbeeld ook heel goed boven een bureautje. Denk er wel aan dat je op de hoogste planken alleen spullen zet die je niet al te vaak nodig hebt. Dingen die je moeilijk kunt pakken en terug zetten en je vaak nodig hebt, zul je na een tijdje niet meer terug zetten omdat het teveel werk is. En dan schiet je natuurlijk je doel voorbij.

De hoogte in kan ook in je kasten. Hebben je kastplanken grote tussenliggende ruimtes? Er zijn verhogingen te koop die je in de kast kunt zetten, zo creëer je extra ruimte in je kast. Je kunt ook draadmandjes aan de planken bevestigen voor extra ruimte.

Slimme meubels

Misschien niet het eerste waar je mee aan de slag gaat, maar je kunt heel wat ruimte winnen door slimme meubels in je huis te zetten. Kies voor een salontafel met extra opbergruimte, een eettafel met lades voor bijvoorbeeld bestek en placemats of een bank met opbergruimte. Ben je nog niet toe aan het vervangen van je huidige meubels, kijk dan of je iets kunt doen met dozen. Er zijn speciale kunststof dozen voor onder je bed bijvoorbeeld. Zit er nog veel ruimte tussen je kasten en het plafond? Ook daar zou je nog dozen met spullen kunnen neerzetten. Zorg dan wel dat de dozen allemaal dezelfde uitstraling hebben, zodat je geen rommelig aanzicht krijgt.