Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Routines maken het leven makkelijker. Je hoeft er niet meer over na te denken omdat ze na verloop van tijd een automatisme worden. En zo houd je je huis makkelijker schoon en netjes. Daarom besteed ik dit jaar elke maandag aandacht aan een routine. De volledige lijst vindt je hier.

Sleutels zijn één van de dingen die mensen het vaakst kwijt zijn. Je komt binnen, legt ze gedachtenloos ergens neer, gaat iets anders doen en hebt geen idee waar ze zijn als je ze weer nodig hebt. De oplossing daarvoor is natuurlijk heel eenvoudig. Maak een vaste plek voor je sleutels. Hoe en waar? Dat maakt niet uit. Als het voor jou maar werkt. Het handigst is in de buurt van je voordeur. Wat je zou kunnen doen:

  • Sleutelhaakjes ophangen naast/in de buurt van de voordeur. Kan gewoon een eenvoudige spijker of haakje zijn. 
  • Sleutels met een magneetje aan een magneetbord of op een deurpost hangen (gebruik dan wel een sterke magneet).
  • Een sleutelkastje kopen en ophangen. Zijn er meerdere haakjes, dan kun je elk gezinslid een haakje toewijzen. Label ze eventueel voor alle duidelijkheid of geef ze allemaal een verschillend kleurtje met nagellak.
  • Een mandje of schaal neerzetten waar je ze altijd in legt.

Zelf heb ik ze in een heel gewoon plastic bakje in de gangkast liggen.

Heb je eenmaal besloten waar je de sleutels voortaan wilt laten, dan is het zaak om jezelf aan te leren om je sleutels daar ook echt neer te leggen of op te hangen. Je zult het in eerste instantie zeker een paar keer vergeten en ze gewoon weer op het aanrecht of de eettafel neerleggen. Hang of leg ze op de juiste plek zodra je beseft dat ze daar niet liggen. Zo wordt het een vaste gewoonte om je sleutels daar neer te leggen en hoef je nooit meer te zoeken.