Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn bullet journal, waarin alles bij elkaar in één boekje staat, bevalt me heel erg goed. Er is echter één nadeel, de snelheid waarmee ik door een notitieboekje ga. Gemiddeld doe ik er een maand of drie à 4 mee. Met name voor mijn bedrijf zou ik graag alles van een langere periode bij elkaar hebben. Die periode zou ik het liefst als een periode van een jaar zien. Daarom ben ik begonnen met een apart bullet journal voor mijn bedrijf. Mijn Business Bullet Journal. Hiervoor gebruik ik een Leuchtturm 1917 met puntjes op A4 formaat. Ik hoop met het grote formaat makkelijker overzichten op één pagina te kunnen maken. Daarnaast hoop ik dat het grote formaat me voldoende ruimte geeft voor al mijn aantekeningen van een heel jaar. Inmiddels heb ik mijn Business Bullet Journal in gebruik genomen (vanaf begin april), maar de foto's die je hier ziet, zijn gemaakt voor ik de pagina's ging invullen. Je ziet hier dus mijn opzet, maar (nog) niet hoe ik ze ingevuld heb. Ik hoop dat in een latere post op video te laten zien.

De inhoudspagina is nog niet ingevuld, maar ik laat je hier alle pagina's die ik tot nu toe heb zien, dus daar mis je verder niks aan. De allereerste bladzijde heb ik leeg gelaten met de bedoeling daar mijn missie of een quote (of beide) op in te vullen. Maar tot op heden is ook die nog steeds leeg. 

Jaarkalender

De eerste spread is een jaarkalender, startend met april 2017 en eindigend met maart 2019. Zo heb ik een overzicht voor een vol jaar, wat makkelijk is bij het plannen van afspraken, projecten en deadlines. Onder elke maandkalender is ruimte voor dingen die in een bepaalde maand moeten gebeuren. De BTW aangifte heb ik alvast ingevuld.

Doelen en Accomplishments

Hier is links ruimte voor mijn doelen voor 2017 en rechts voor alle behaalde doelen. Hier kunnen ook de dingen staan die ik bereikt heb of gedaan heb, maar die niet op mijn doelenlijst stonden. Zo hoop ik aan het eind van het jaar een mooi overzicht te hebben van de dingen die ik wilde doen en de dingen die ik daadwerkelijk gedaan heb.

Maandkalenders

 

Daarna volgen de maandkalenders. Op elke pagina één. Hier heb ik ervoor gekozen om wel bij januari 2017 te beginnen en door te gaan tot en met december 2017. Dit vooral om zo een overzicht voor heel 2017 te hebben. De bedoeling is dat ik deze kalenders gebruik als blog- en YouTubekalender. Daarnaast wil ik mijn maandelijkse doelen in de lege ruimte noteren. Zoals je ziet zijn de kalenders op hun kant getekend. Dit vond ik wat betreft indeling en ruimte handiger.

Vervolgens een overzicht van mijn blogstatistieken (links) en mijn social media statistieken (rechts). Ook weer voor het hele jaar 2017.

Klantenlijst en Etsy

Links een lijst van klanten. Hier ga ik bijhouden welke klanten (alleen de namen) ik op dit moment heb, het traject dat ze volgen (ik heb verschillende diensten en pakketten), de (verwachte) einddatum van het traject en de datum dat het traject daadwerkelijk afgerond is. Andere gegevens en details over de trajecten heb ik in overzichten op mijn computer en in mappen. Dit wordt gewoon een lijst waarop ik met één blik kan zien wat er nog loopt.

Rechts een overzicht van mijn Etsy producten, het aantal en wanneer het item vernieuwd is. 

Op deze foto is trouwens heel goed te zien dat mijn Staedtler fineliner behoorlijk doordrukt. Ik heb geen pentest gedaan van te voren en vind het ook erg jammer dat de lijnen op de andere kant van de pagina zo goed te zien zijn. Ik ben wel doorgegaan met de pen, omdat ik er toch al mee begonnen was. Maar ik zal hem niet snel weer gebruiken in een Leuchtturm. Daarnaast is de punt al vrij snel beschadigd, waardoor ik mezelf afvraag of ik überhaupt deze fineliners wel moet blijven gebruiken.

De scheve lijnen zijn vooral het gevolg van niet goed opletten bij het tekenen. Maar ook het grote formaat van de Leuchtturm zat me een beetje in de weg bij het tekenen van de lijnen. De ruimte die je op een pagina hebt vind ik heerlijk. Maar de pagina intekenen is door het formaat af en toe wel lastig.

Inkomsten

Ik houd natuurlijk een boekhouding bij, waar al mijn inkomsten en uitgaven in staan. Maar hier heb ik de inkomsten per maand onderverdeeld in Etsy, bol.com (affiliate links), coaching (voor iedereen die ik op afstand coach) en 'aan huis' voor iedereen waar ik persoonlijk kom helpen opruimen. Zo kan ik in één oogopslag zien waar ik de meeste inkomsten van heb. En ja, ook dat kan in Excel, ik weet het. Daar zal ik uiteindelijk de maandelijkse cijfers ook gewoon uit halen en dan hier invullen. Ik heb nu eenmaal ook graag altijd een kort overzicht op papier.

De rechter pagina heb ik leeg gelaten. Misschien voeg ik hier nog iets in, misschien laat ik het zo. Op de volgende pagina begint mijn master to do lijst, en die wilde ik graag op een nieuwe spread beginnen. Daarom dus deze lege pagina.

To do

En zoals gezegd mijn Master To Do list, hier gewoon 'To Do' genoemd. Inmiddels heb ik de pagina in twee kolommen verdeeld omdat ik niet de hele paginabreedte nodig heb voor een lijstje met to do's. 

De Master To Do list is een lijst waar ik naar zal kijken bij het plannen van mijn dagelijkse lijst in mijn 'gewone' A5 bullet journal. Dit A4 formaat is voor het overzicht, de A5 voor de dagelijkse taken. In onderstaande video kun je alle pagina's nog een keer zien.

Wil je graag meer zien van mijn 'gewone' bullet journal, dan vind je hier een overzicht van de blogposts van 2017 daarover.