Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is alweer bijna april en dus tijd voor een nieuwe maand in mijn bullet journal.

Nieuw maandoverzicht

Het maandelijkse overzicht heb ik deze maand veranderd naar een overzicht met meerdere kolommen. De reden daarvoor is vooral omdat ik in maart het overzicht niet gebruikt heb. Naast mijn bullet journal gebruik ik voor mijn afspraken een agenda. Door de krappe ruimte in het maandoverzicht in mijn bullet journal, schrijf ik afspraken daar niet op. Op zich ook niet nodig omdat ik elke dag mijn agenda controleer. Maar dan is het overzicht in mijn bullet journal dus eigenlijk niet nodig. Volg je me nog? Dus... deze maand een overzicht met meerdere kolommen om te kijken of dit wel werkt. Zo niet, dan mag het maandoverzicht helemaal uit mijn bullet journal.

De kolommen zijn: all day, afspraken, business en personal. Excuses voor de mengeling van Engels en Nederlands taalgebruik. Waarschijnlijk is dit het gevolg van (te) veel Engelstalige bullet journal video's kijken. 

In 'all day' komen zaken die de hele dag duren. Zoals feestdagen, verjaardagen, etc. Op dit moment heb ik de feestdagen al wel ingevuld, maar de verjaardagen etc. nog niet.

In 'afspraken' komen vanzelfsprekend mijn afspraken. De dingen die dus ook in mijn agenda staan.

In 'business' komen de datumgebonden dingen die ik voor mijn bedrijf moet doen. Ik heb hier alvast de dagen waarop ik een blog en youtube video's wil plaatsen ingevuld met kleurcoderingen. Roze is blog, rood is YouTube en paars is nieuwsbrief verzenden. Door kleurcoderingen te gebruiken houd ik nog ruimte over om er andere taken naast te schrijven.

In 'persoonlijk' komen de dingen de persoonlijke taken die datumgebonden zijn. 

Doelen

Mijn doelen heb ik deze keer onderverdeeld in de categorieën business, gezondheid, financieel, huis en overig. Een aantal doelen zijn alvast ingevuld, de rest volgt nog. 

Rechts zie je een 'productivity tracker'. Dit idee heb ik uit een facebookgroep, maar ik weet niet meer waar en van wie ik het gezien heb. Je kiest je doelen (hier linksonder te lezen) en kleurt voor elk doel een vakje in. Je begint aan de buitenrand (hier met 1 gemarkeerd) en kleurt hem rondom in. Als je één ring af hebt, beloon je jezelf. Daarna begin je aan de volgende ring. Rechtsonder heb ik ruimte voor beloningen. Wat mijn beloningen zullen worden, moet ik nog bedenken. Net als de kleuren die ik voor de diverse doelen wil gebruiken. 

Habit Tracker

De habit traker heb ik wat vereenvoudigd door een aantal dingen weg te laten. Er staan nu alleen dagelijkse dingen op en slechts twee niet dagelijkse dingen (exercise en wandelen). Ook heb ik nu geen raster getekend, zoals in maart. Misschien ga ik dat later alsnog doen, maar op het moment dat ik deze tracker maakte, vond ik het toch teveel werk.

Tot zover mijn opzet voor april. Wil je de vorige bullet journal pagina's zien, dan vind je hier een overzicht van de blogs die ik daar dit jaar over heb geschreven. De video van deze opzet vind je hieronder:

Gebruikte materialen: