Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het eind van februari is alweer in zicht, daarom vandaag mijn opzet voor maart.

Maandelijks overzicht en doelen

De opzet voor maart heb ik weer heel eenvoudig gehouden. Ik begin met een maandoverzicht, gewoon een lijst met de data en dagen. Een blauwe lijn tussen elke week voor een duidelijker overzicht. 

Op de rechter pagina komen mijn doelen, onderverdeeld in Business, Huis, Persoonlijk, Financieel en Hobby.

Tracker

De tracker had ik vorige maand verdeeld over twee pagina's. Deze maand heb ik hem weer terug gebracht naar een pagina. De taken erop zijn hetzelfde gebleven. Ik heb de kopjes ochtend, dag en avond weg gelaten. In plaats daarvan heb ik gewoon een witregel tussen de verschillende dagdelen laten zitten. Onderaan staan de niet dagelijkse taken. Verder heb ik het raster helemaal uitgetekend. Alleen de puntjes als richtlijn voor het inkleuren gebruiken vond ik toch te onduidelijk. Dit is iets meer werk, maar voor het bijhouden van mijn dagelijkse taken werkt het wel makkelijker.

Timelog

En tot slot de timelog waarin ik mijn onbetaalde en betaalde werkuren bij houdt. Deze is op dezelfde manier opgezet als vorige maand.

En dat was de opzet voor maart alweer. Ik heb hem bewust eenvoudig gehouden. Ik ben dol op foto's en filmpjes van mensen die uitgebreide 'gratitude logs' en 'mood mandala's' bijhouden, maar de praktijk wijst uit dat het voor mij dan teveel werk wordt om bij te houden en ik uiteindelijk dus niets meer met mijn bullet journal doe. En dan schiet ik duidelijk mijn doel voorbij.