Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vandaag de opzet van januari in mijn Bullet Journal. Een beetje laat misschien, maar als je op zoek bent naar ideeën voor je eigen bullet journal, vast nog wel de moeite waard. 

Maandoverzicht

Hierboven zie je dat het maandoverzicht uit een traditionele lijst met de dagen en data bestaat. Naast dit maandoverzicht gebruik ik nog een agenda waar ik aanvullende informatie zet. Afspraken alleen in mijn Bullet Journal noteren is toch niet het meest handig gebleken.

Rechts een overzicht van mijn doelen voor januari, gesorteerd op categorieën. Categorieën zijn: financieel, Anita maakt Ruimte, Gezondheid, Persoonlijke Ontwikkeling en Hobby's.

Tracker

De tracker bestaat uit alle dingen die ik dagelijks wil doen. Onderaan staan de dingen die maar enkele keren per week voorkomen (yoga, blog, YouTube). Van de laatste twee heb ik met hokjes aangegeven op welke dagen ik dat wil doen. Yoga is een klein beetje afhankelijk van mijn schema, maar de bedoeling is om dit op te bouwen naar 3x per week.

Timelog

Ik wil graag meer inzicht hebben in hoeveel uren ik nu eigenlijk werk en hoeveel uren daarvan onbetaalde uren zijn. Daarom ben ik in januari begonnen met het bijhouden van een Timelog. Hier noteer ik per dag hoeveel betaalde uren en hoeveel onbetaalde uren ik gewerkt heb. Ik kleur per gewerkt uur een vierkantje. Oranje voor onbetaalde uren, groen voor betaalde uren. Aan het eind van de maand zou ik dan een goed overzicht moeten hebben van het aantal uren dat ik werk.

En dat was het voor wat betreft de januari opzet. Op de volgende pagina begin ik met de dailies. 

Hieronder kun je de complete opzet van dit bullet journal tot en met januari zien.