Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Hoewel veel bullet journallers hun opzet voor februari alweer laten zien, wilde ik jullie vandaag, enigszins verlaat, mijn opzet voor 2017 laten zien. Om de hoeveelheid foto's te beperken plaats ik vandaag het eerste deel. Volgende week vrijdag volgt dan deel 2.

 

Keuze van mijn Bullet Journal

Mijn vorige bullet journal, een Leuchtturm 1917 met puntjes, was ergens in oktober vol. Toen heb ik een paar maanden een Arc notebook van Staples gebruikt. Dit werkt met een disk-systeem en daardoor zijn de pagina's onderling verwisselbaar. Dit laatste was erg prettig. Ook erg prettig was dat je hem dubbel kon vouwen en tabbladen kon invoegen. Maar uiteindelijk gebruikte ik de Arc alleen nog maar voor aantekeningen en miste ik mijn gebonden boekje. Daarom ben ik voor 2017 weer terug gekomen bij mijn oude liefde, de Leuchtturm 1917 op A5 formaat. Deze Leuchtturm had ik nog liggen. Ooit wilde ik hier een apart boekje voor projecten van maken, maar dat werkte uiteindelijk ook niet. Omdat ik nog maar een paar pagina's gebruikt had in dit boekje, vond ik het zonde om hem verder ongebruikt te laten liggen. Hij kan nog prima dienst doen als mijn eerste journal voor 2017. Alleen begint hij dus op pagina 21, in plaats van op pagina 1. De index had ik nog niet ingevuld, dus die ga ik gewoon vanaf pagina 21 invullen.

 

Titelpagina

De titelpagina bestaat uit het jaartal en de tekst 'een jaar vol Actie'. Dit laatste omdat Actie mijn woord voor dit jaar is. Al een aantal jaren volg ik de 'One Little Word' workshops van Ali Edwards. Daarbij kies je een woord waar je dat jaar op wilt focussen. Voor mij is dat dit jaar dus 'Actie'. Ik heb dit woord vooral gekozen omdat de laatste paar maanden in 2016 door omstandigheden een aantal dingen zijn blijven liggen die ik eigenlijk wel had willen doen. Dit jaar ga ik er dus alsnog mee aan de slag. Geen uitstel meer, geen excuses maar actie.

 

2017 kalender

Omdat ik een jaaroverzicht wel erg handig vind, ben ik begonnen met een kalender van 2017. Op de rechter pagina staan de feest- en gedenkdagen die in de kalender met roze gemarkeerd zijn.

 

Calendex

Ik heb getwijfeld of een Calendex nodig is. Omdat vooruit plannen best lastig is in een bullet journal, heb ik dit jaar daarnaast ook een agenda. Uiteindelijk heb ik besloten de calendex in te voegen en te kijken of ik hem gebruik. Mocht nu blijken dat ik hem helemaal niet gebruik, dan laat ik hem in een volgend bullet journal weg.

 

17 in 2017

Mijn doelen voor 2017 heb ik zo geformuleerd dat ik uiteindelijk op 17 uit kom. 17 in 2017 dus. Links de doelen, rechts een tracker om mijn voortgang te meten. In de vakjes wil ik aan het eind van elke maand noteren (in %) hoe ver ik gevorderd ben met elk doel.

 

Meer trackers

Op deze spread heb ik verschillende trackers voor mijn doelen gemaakt. Allereerst links een tracker voor de cursus die ik volg. De hoofdstukken die ik gedaan heb, zal ik in de loop van het jaar afvinken. Rechts van de hoofdstukken staat in blauw de datum waarop ik het betreffende hoofdstuk af wil hebben.

Rechts heb ik meerdere kleine trackers gemaakt. Bovenaan een tracker om mijn gewichtsverlies te meten, elk vakje is een kilo. Daaronder een tracker voor de workshop 'One Little Word' van Ali Edwards. Elke maand volgt een nieuwe les, dus ook voor elke maand een vakje dat ik zal inkleuren als ik de betreffende pagina's af heb.

Tot slot een tracker voor 'Project Life'. Sinds 2013 houd ik elk jaar een foto album bij waarin ik van elke week een spread maak. Het liefst maak ik elke dag een foto, maar dat lukt niet altijd. Ook in deze tracker houd ik bij welke weken ik af heb door het betreffende vakje in te kleuren.

 

Wandel 1000 km in 2017

Ook dit jaar probeer ik weer 1000 km te wandelen. Vorig jaar en het jaar daarvoor is me dat ondanks mijn goede voornemens niet gelukt. Dit jaar dus een nieuwe poging, met als stok achter de deur een motiverende facebookgroep. Ik heb extra hokjes getekend voor het geval ik zo gemotiveerd ben dat ik de 1000 km ruim haal.

 

Duolingo Frans

Omdat mijn Frans niet heel goed is én ik (in delen) naar Santiago de Compostella wil wandelen, ben ik mijn Frans aan het ophalen. Dat doe ik gratis met Duolingo. Het is wel Frans-Engels, maar dat is voor mij geen probleem. Bovendien is het een erg leuke manier om een taal te leren. De tracker voor de lessen die ik nog te gaan heb, beslaat wel een aantal pagina's. Hier laat ik alleen de eerste zien. In de linker kolom staan de lessen. Rechts is ruimte voor de herhalingslessen die ik ga doen. Die zal ik gaandeweg invullen omdat ik van te voren niet precies weet wat herhaalt moet worden.

Tot zover mijn opzet voor 2017. Zoals gezegd volgende week vrijdag deel 2.

Een overzicht van alle Bullet Journal blogs van 2017:

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.