Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Misschien zwerven ze ook bij jou nog ergens in huis rond. Je kerstkaarten. Langzamerhand wordt het tijd om ze uit het zicht te halen. Maar wat doe je ermee? Weggooien? Bewaren? Recyclen? De keuze is aan jou. Om je te helpen bij die keus, hier een aantal ideeën.

Weggooien

Zijn het kaarten waar niets bijzonders op staat en hebben ze geen bijzondere betekenis voor je? Controleer ze nog even op eventuele extra informatie. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een nieuw adres of telefoonnummer op hun kerstkaart hebben vermeld. Is dat het geval? Verwerk die informatie. Daarna kunnen de kaarten gewoon bij het oud papier.

Recyclen

Ben je creatief en maak je zelf je kerstkaarten? Dan kun je overwegen om daarvoor de afbeeldingen van oude kerstkaarten te gebruiken. Selecteer de mooiste afbeeldingen (bewaar vooral niet alles) en berg ze op in een doosje dat je bewaard bij je knutselmaterialen. Label het doosje, zodat je weet wat erin zit. Ideeën voor het verwerken van oude kerstkaarten tot iets nieuws vind je onder andere hier.

Bewaren

Zelfgemaakte kaarten, kaarten van een dierbaar iemand, of kaarten met een bijzondere boodschap wil je misschien bewaren. Bewaren kan in een speciaal doosje, in een fotoalbum of plakboek. Bewaar je ze in een doos, zorg er dan voor dat de doos goed gelabeld is. Wil je een plakboek maken, dan kun je daarin alle kaarten die je wilt bewaren doen, of een speciaal plakboek voor de kerstkaarten maken. Vooral kerstkaarten met daarop foto's van kinderen zijn leuk om in een fotoalbum te bewaren. Je kunt ze bij het betreffende jaar inplakken of een serie van meerdere jaren op één pagina plakken. Dat laatste doe ik zelf graag. Je ziet dan hoe de kinderen veranderen en groeien door de jaren heen. Je kunt ook een boekje van je kerskaarten maken. Hoe je dat doet, zie je hier (artikel is in het Engels). Bewaar je kaarten in ieder geval bij elkaar op een vaste plek. Bij voorkeur bij je andere papieren herinneringen, bijvoorbeeld bij je fotoalbums. En kijk ze af en toe nog eens door!