Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vorige week liet ik jullie mijn nieuwe vervaldagensysteem zien. Met de overige archiefmappen heb ik een volgende stap genomen in het ordenen van mijn papieren. Ik kocht een tijdschriftenhanger (IKEA). Vervolgens sorteerde ik de papieren die niet in mijn archief of in het vervaldagensysteem zaten. Dat zijn vooral papieren waar ik mee bezig ben en die ik niet in mijn wekelijkse map wil hebben.

 

De actiemappen

De mappen die ik nu in gebruik heb zijn:

  • Projecten: een algemene map voor projecten waar ik maar een enkel papier heb, en voor een aantal projecten met veel papieren een afzonderlijke map.
  • Archiveren: voor alle papieren die in het archief moeten. Ik archiveer alles uit deze map 1x per week.
  • Betalen: voor alle rekeningen die betaald moeten worden. Ik doe dit ook 1x per week.
  • Actie: alle post die om actie vraagt.
  • Afwachten: voor alle papieren waarvan ik nog wacht op een reactie van een ander.
  • De map voor deze week (week 28). Met daarin alle papieren die ik deze week nodig heb.

Wil je zelf met zo’n mappensysteem gaan werken, dan zijn bovengenoemde mappen waarschijnlijk handig. Maar denk er niet te veel over na. Pak gewoon de papierstapel die je wilt sorteren en kijk per papier in wat voor map je die zou willen stoppen. Maak er zo nodig een map voor aan. En sorteer in grote categorieën. Als je te veel mappen hebt, verlies je het overzicht.

 

Hoe werkt het mappen systeem?

Voorheen maakte ik de post open als die binnen kwam en gooide het in een inbakje op mijn bureau. Dringende zaken handelde ik meteen af, de andere post verwerkte ik één keer per week. Nu open ik de post en stop alles meteen in de betreffende map. Eén keer per week verwerk ik alles. Omdat alles al gesorteerd is, gaat dat een stuk sneller. In het inbakje ligt nu alleen mijn bullet journal en soms wat papieren waarvan ik nog niet weet wat ik ermee moet. 

 

 

Nog een snelle opruimtip

Tot slot nog even een snelle oplossing voor diegenen die last hebben van een wirwar van snoeren op hun bureau. Hier zijn speciale opbergers voor, waar je de stekkerdoos in kunt stoppen. Zo zijn je snoeren snel en makkelijk weggewerkt. Hieronder zie je de doos die ik hiervoor heb aangeschaft (inderdaad, ook IKEA, en nee, ik heb geen aandelen).

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.