Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het is alweer bijna juli, en dus tijd voor een nieuwe maand opzet in mijn Bullet Journal. 

Naast een nieuwe maand, begint deze week voor mij ook een nieuwe interval. Daarom zal ik jullie ook iets meer laten zien van mijn intervalplanning. Een tijdje geleden heb ik intervalplanning zoals Mystie Winckler dat doet al kort genoemd. Ik stel daarbij geen doelen vast per maand, maar per interval. Een interval bestaat meestal uit 6 tot 12 weken. Mijn huidige interval is afgelopen maandag begonnen (27 juni) en loopt tot 7 augustus. Dat betekent dat deze interval zes weken duurt. 

Hier zie je mijn huidige intervalplanning. Elk interval probeer ik niet meer te plannen dan 3 projecten, 5 taken of mini-projecten en 3 dagelijkse gewoonten om aan te werken. In dit geval heb ik gekozen voor 4 projecten omdat ik deze alle vier op korte termijn gedaan wil hebben. Ook denk ik dat het haalbaar is qua tijd. De projecten zijn:

 1. het organiseren van mijn kantoor/hobbykamer.
 2. printables voor mijn Etsy shop maken.
 3. foto album van mijn vakantie maken.
 4. mijn e-mail inboxen leeg maken.

De vijf taken zijn:

 1. De boekhouding bijwerken.
 2. Belastingaangifte over het 2e kwartaal doen.
 3. Een (belangrijke) afspraak maken.
 4. Naar de kapper.
 5. Mijn Capsule Wardrobe voor de zomer samenstellen.

En tot slot de drie gewoonten waar ik aan wil werken:

 1. Elke ochtend de Miracle Morning doen (is een beetje verwaterd in mijn vakantie).
 2. Elke dag op Instagram posten.
 3. Frans leren met Duo Lingo (elke dag 10 minuten).

Helemaal bovenaan zie je de maandopzet voor juli. Ik heb deze keer gekozen voor een traditionele lijst met data op de linker pagina. Het grootste gedeelte is bestemd voor afspraken. De smallere kolom op de linker pagina is voor taken die persé op die dag gedaan moeten worden. Rechts heb ik ruimte gemaakt voor taken die echt deze maand moeten gebeuren en die niet onder de intervalplanning vallen (bijvoorbeeld een verjaardagscadeautje kopen). Daarnaast is er ruimte voor aantekeningen en ideeën. Deze ruimte wil ik gebruiken voor invallen die ik snel even wil opschrijven of om extra informatie over bijvoorbeeld afspraken te kunnen noteren.

Daarna volgt een pagina met de Plan With Me Challenge waar ik deze maand weer aan mee wil doen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe anderen plannen en laat daarom ook graag zien wat ik zelf doe.

Tot slot de tracker, die ik over twee pagina's verdeeld heb. Op de eerste pagina de gewoontes waar ik aan wil werken in deze interval. Op de tweede pagina de projecten en de taken voor deze interval. Zo houd ik overzicht wanneer ik aan wat gewerkt heb en hoeveel dagen ik ervoor nodig heb gehad om een project of taak af te ronden.

De maand juli ben ik begonnen in mijn nieuwe Bullet Journal. Binnenkort zal ik jullie laten zien hoe ik deze opgezet heb.