Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn voettocht naar Santiago gaat dit jaar beginnen. Omdat ik geen drie of vier maanden vrij kan nemen, gaat het een tocht in delen worden. Het plan is om deze zomer in zo’n drie weken richting de Franse grens te lopen. Op het moment dat je dit leest ben ik hoogstwaarschijnlijk al onderweg. Aan zo'n tocht gaat nog heel wat voorbereiding aan vooraf. Dat is dan ook waar ik een groot deel van mijn tijd aan besteed heb de afgelopen weken. Voor de reis zelf heb ik een apart bullet journal. Dit zal inderdaad vooral een journal worden, waarin ik mijn ervaringen onderweg kan opschrijven. Maar het bevat ook praktische informatie. Op de foto zijn de pagina’s nog niet ingevuld, dat komt later. Ik heb de volgende 'collections' gemaakt:

  • De titelpagina met een toepasselijke quote.
  • De paklijst.
  • De geplande route (zonder rustdagen).
  • De werkelijke route.
  • De uitgaven.

De paklijst

Ik ga hier niet mijn hele paklijst uitschrijven. Mocht je daar nou juist wel in geïnteresseerd zijn, stuur me dan even een e-mail. Kort gezegd is het ‘zo weinig mogelijk.’ Dat betekent 1 setje schone kleding, 3 setjes schoon ondergoed en sokken, een lakenzak en wat praktische zaken zoals poncho, toiletspullen (zo weinig mogelijk en in mini-verpakking), ehbo setje, en natuurlijk mijn routeboekjes. Op dit moment is de (voor proef gepakte) rugzak met inhoud zo’n 6,5 kilo.

De geplande route

De geplande route is gebaseerd op de afstanden die ik gemiddeld per dag (20-25 km) denk te lopen en de plaatsen waar goede overnachtingsmogelijkheden zijn. Om een beetje een beeld te hebben van de mogelijke etappes en overnachtingsplaatsen heb ik de etappes opgeschreven. Maar niets ligt nog echt vast. Voor de geïnteresseerde onder jullie, ik start vanuit mijn huis (in Amersfoort) en loop dan via de Jacobsweg Amsvorde naar Antwerpen. Vanaf Antwerpen volg ik de Via Brabantica en de Via Gallica naar Saint Quentin in Frankrijk. Zoals ik de etappes nu heb ingedeeld, zouden dit 24 etappes zijn. Hoeveel etappes ik deze zomer daadwerkelijk ga lopen is nog even afwachten (maar waarschijnlijk niet alle 24).

De werkelijke route

Zoals gezegd is het nog niet helemaal duidelijk tot waar ik precies loop dit jaar. Het is vooral gewoon gaan en gaandeweg ontdekken hoeveel ik werkelijk loop per dag en of en hoeveel rustdagen ik wil nemen. Zelfs hoeveel dagen ik loop is nog onduidelijk. Het plan is een week of drie. Maar omdat ik ook een beetje makkelijk weer naar huis wil kunnen reizen, zal de eindbestemming een wat grotere plaats met goede verbindingen naar Nederland moeten zijn.

Uitgaven

Voordat ik met het plannen van deze reis begon, had ik geen idee van de uitgaven die je zou doen. Op internet vind je natuurlijk genoeg informatie. Daar werd als richtlijn een bedrag van € 50,00 per dag voor Nederland en België genoemd en € 40,00 voor Frankrijk en Spanje (als je niet kampeert). Ik ben heel benieuwd of ik ga uitkomen met dat bedrag en wil daarom mijn uitgaven ook bijhouden.