Snel opruimen: 5 dingen die je nu weg kunt doen

Wil je gaan opruimen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Vaak hebben we veel te veel spullen in huis. Maar er zijn een aantal dingen die je zonder meer weg kunt doen. Door deze vijf dingen alvast het huis uit te doen, creëer je ruimte en misschien wel momentum om door te gaan met het opruimen.

  1. Tijdschriften. Je hebt ze al gelezen en zult ze niet nog een keer lezen, of ze liggen al maanden ongelezen op je te wachten. In dat laatste geval is de kans klein dat je ze daadwerkelijk nog gaat lezen. Zeg in dat geval je abonnement op en doe alles wat ouder dan een maand is weg. Doe ze bij het oud papier of geef ze aan iemand anders.
  2. Knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen. Bewaar de mooiste of meest bijzondere exemplaren van elk jaar en doe de rest weg. Maak eventueel samen met je kind een selectie. Blijft wegdoen moeilijk? Maak er dan een foto van voor je ze weg doet. Manieren om knutselwerkjes en tekeningen te bewaren, vind je hier.
  3. Oude hobbyspullen. Ooit een fervent breister of kaartenmaakster geweest? En liggen je materialen daarvoor nu te verstoffen? Doe ze weg en maak ruimte voor je nieuwe hobby’s. interesses veranderen nu eenmaal in de loop der jaren. Geef ze weg of verkoop ze via internet.
  4. Oude gebruiksaanwijzingen. Heb je nog een gebruiksaanwijzingen van drie stofzuigers geleden of je videorecorder die je niet meer hebt? Ga eens door je stapel gebruiksaanwijzingen heen en doe alles weg wat te maken heeft met apparaten die je niet meer hebt.
  5. Kleding die je niet meer past. Misschien krijg je ooit je slanke figuur terug. Maar als dat zo is, dan wil je jezelf vast trakteren op nieuwe kleding. Geef je kleding dus weg of, als het erg dure kleding was, verkoop het.