Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

In de opzet voor mei heb ik een aantal dingen veranderd. Het maandoverzicht is nu in kalendervorm. Inmiddels werk ik er een aantal dagen mee. En hoewel ik het wel prettiger vind ogen, weet ik nog niet of ik er wel mee wil blijven werken. De indeling in dagdelen zoals ik dat in de vorige maanden deed, beviel me ook wel erg goed.

Intervalplanning

Deze week begint mijn nieuwe interval. Zoals ik al eerder noemde werk ik sinds kort met intervalplanning. Dat houdt in dat je per interval aan 1-3 projecten, 3-5 taken of mini-projecten en maximaal 3 nieuwe gewoontes werkt. Deze interval is voor mij een beetje anders. Nu staat alles in het teken staat van het voorbereiden van mijn vakantie. Dat houdt in alle vakantiezaken regelen. Wat heb ik nodig, wat moet ik nog aanschaffen, wat valt er nog te regelen? Maar ook vooruit werken zodat jullie kunnen blijven genieten van mijn blog, mijn klanten informeren, lopende zaken afhandelen, etc. Kortom, deze interval bestaat compleet in het teken van mijn komende vakantie. Daarom heb ik het bovengenoemde format losgelaten. Mijn grote project is dus die voorbereiding. Mijn taken alles wat ik nog tegen kom en dat voor die tijd nog geregeld moet worden. Mijn gewoontes zijn niet meer dan dagelijks tijd vrij maken om vakantiezaken te regelen en lopende projecten af te handelen.

Weekplanning

Mijn weekplanning heeft ongeveer dezelfde indeling zoals ik vorige maand liet zien. Alleen is mijn timebudget nu uit mijn bullet journal verdwenen. Dit staat nu in google calender. Het is nog even afwachten of dat goed gaat werken. Verder heb ik mijn taken voor deze week een hele pagina gegeven en daarnaast een aparte pagina gemaakt voor de huishoudelijke taken. Dit heb ik vooral gedaan omdat ik deze week de nadruk wat minder op huishoudelijke taken leg. De andere zaken hebben nu een hogere prioriteit.