Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vorige keer heb je kunnen lezen hoe ik het eerste deel van mijn nieuwe Bullet Journal heb opgezet. Hier zie je het vervolg.

Projectlijst

Na de Master to Do lijst volgt de Projectlijst. Dit is een lijst van alle lopende projecten, zoals David Allen het ook beschrijft in zijn boek Getting Things Done. Daarna volgen lijsten van de afzonderlijke projecten die op de projectlijst staan. Tot nu toe zijn dat:

  • Project Life 2016: Een fotoproject om je leven vast te leggen, elke week maak ik een spread voor mijn foto album.
  • One Little Word 2016: Een creatief project rondom een ‘woord voor het jaar’. Mijn woord is Avontuur.
  • Creative Campfire Community: Bijpraten op het web over alles wat met creativiteit te maken heeft, georganiseerd door Lou Niestadt
  • Crochet Along Blanket 2016: Samen een deken haken waarbij elke week een nieuw stukje van het patroon online komt. Daarnaast haak ik ook dekens voor mijn neefje en nichtje.
  • The Documented Life Project 2016: Het leven in agendavorm op een creatieve manier vastleggen.
  • Kilometer Tracker en Walk to Mordor: Mijn doel voor dit jaar: 1000 km wandelen. Ik houd het bij in mijn kilometer tracker. Al eerder begon ik met het ‘Walk to Mordor’ project, waarbij je virtueel de reis van de hobbits (In de ban van de ring) loopt. Een meerjarenproject, inmiddels ben ik in Rivendell aangekomen. De kilometers worden daarom ook hier genoteerd.
  • Bibliotheekboeken: Een lijst van bibliotheekboeken en de data waarop ze ingeleverd moeten worden. Ook deze is nog leeg omdat ik nog niet ben begonnen in dit journal.
  • Reading Challenge: Een uitdaging om eens wat andere boeken te lezen dan je normaal leest. Ik heb hier alleen de boeken overgenomen die ik nog moet lezen.

Sparen

Nu komen we bij de financiële pagina’s. De volgende pagina is een spaartracker. Trackers voor de cash envelopes die ik maandelijks vul. Dit idee kwam ik ergens op Instagram tegen. Ik vond het een mooie manier om visueel te maken wat er in en uit de enveloppen gaat. Ook zijn er trackers voor onze spaardoelen, onder andere het aanleggen van een noodfonds, het eigen risico voor onze zorgverzekering (fijn idee om daar een apart potje voor te hebben) en mijn reis naar Santiago.

Saldo

Daarna volgt een overzicht van het saldo van onze bankrekeningen en spaarrekening. Die werk ik wekelijks bij om een beetje inzicht te houden. Hier niet op de foto, maar het is gewoon een kolom voor de datum gevolgd door kolommen voor onze bankrekeningen.

Gewerkte uren

De volgende pagina is bestemd voor het bijhouden van het aantal uren dat ik werk. Allereerst wil ik het aantal gewerkte uren in mijn bijbaan bijhouden. Ik werk een wisselend aantal uren en vind het prettig om te weten hoeveel uur ik gewerkt heb aan het eind van de maand. Deze uren houd ik op dit moment ook al bij. Daarnaast wil ik ook in mijn bullet journal gaan bijhouden hoeveel uur ik aan mijn bedrijf besteed.

To buy

Een lijst met alles wat ik nog wil of moet kopen, buiten de gewone dagelijkse boodschappen om. Het is een combinatie van een wensenlijst en een nodig lijst.

Blog & YouTube ideeën

Dit waren in eerste instantie (in mijn huidige Bullet Journal) twee aparte spreads. Maar omdat ik vaak video’s en blogposts over hetzelfde onderwerp maak, heb ik hier ook maar één lijst van gemaakt.

Blogkalender

Een overzicht van mijn blogposts met kolommen voor tekst, foto’s, editen, en publiceren. Ik noteer datum en onderwerp van de blogpost en vink in deze kolommen af wat er al gedaan is.

Taglijst

Een overzicht van de tags die ik in mijn blogposts gebruik.

YouTube kalender

Dezelfde indeling als de blogkalender, maar nu met kolommen voor filmen, editen en publiceren.

Statistics

Overgenomen van Tiny Ray of Sunshine. De statistieken van mijn website (maandelijks), gevolgd door een pagina met Google Search resultaten (hoe hoog scoren mijn zoekwoorden).

Afwachten

Een afwachtlijst voor alles waar ik op wacht.

Info

Informatie die ik vaak nodig heb. Nummers die ik vaak bel, namen van contactpersonen, etc.

Wil je een video van de hele setup zien, dan vind je die hier.