Search

Verlopen jouw ochtenden chaotisch en hectisch? Kijk dan eens of je meer rust kunt creëren door ’s avonds alvast een aantal dingen te doen. Door ’s avonds alvast een aantal dingen klaar te zetten, houd je ’s ochtends meer tijd over.

 

Mogelijke avondroutine

  • Leg alvast je kleren voor de volgende dag klaar. Doe dit eventueel ook met de kleren voor je kinderen (of laat ze ze zelf vast klaarleggen).
  • Kijk in je agenda of op je kalender. Wat voor afspraken heb je de volgende dag? Hebben je kinderen gym of andere bijzondere activiteiten waar ze iets voor mee moeten nemen? Briefjes die mee terug moeten naar school?
  • Pak je tas en eventueel die van je kinderen alvast in. Stop alles wat je de volgende dag nodig hebt alvast in je tas (behalve eventuele lunchpakketjes).
  • Nemen jij en/of je kinderen lunchpakketjes mee? Maak ze de avond van te voren alvast klaar. Bewaar ze in de koelkast en vergeet niet om ze de volgende dag in de desbetreffende tassen te stoppen. Wil je nog efficiënter te werk gaan, smeer dan de boterhammen voor de hele week, verpak ze per lunchpakketje en stop ze in de vriezer. Je hoeft dan op de dag zelf alleen het brood er maar uit te halen en eventueel in een broodtrommeltje te stoppen.
  • Zet zoveel mogelijk voor het ontbijt klaar. Zet de borden en glazen klaar. Brood en broodbeleg kunnen ook alvast op tafel. Eventueel kun je de koffie alvast klaarzetten in het koffiezetapparaat, zodat je deze ’s ochtends alleen nog maar aan hoeft te zetten.