Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Mijn bullet journal, waar ik in januari in ben begonnen, is deze keer ontzettend snel vol geraakt. Het tempo waarin dat gebeurt, verschilt per keer. Met de vorige deed ik een jaar, met die daarvoor 3,5 maand. En nu dus ongeveer 2,5 maand. Daarom wordt het tijd voor een nieuwe.

Mijn nieuwe bullet journal is deze keer een Leuchtturm. Met name omdat ik de puntjes wel eens wil uitproberen, na alle enthousiaste blogs en video’s die ik daarover heb gezien. Daarnaast heeft de Leuchtturm als groot voordeel dat er al een index is en dat de pagina’s al genummerd zijn.

Eigenlijk hoop ik dat mijn nieuwe bullet journal deze keer iets langer mee gaat dan twee maanden. Het grote nadeel van al je lijsten in je bullet journal bewaren, is dat je bullet journal al behoorlijk gevuld is voordat je aan de dagelijkse pagina's begint. In mijn vorige bullet journal begon de eerste maandspread (januari) pas op pagina 92! Hoewel ik gehecht ben aan mijn lijstjes, is het volume dat het inneemt ook nog eens een heel karwei om alles over te nemen in een nieuw journal. In de hoop dat de lijsten deze keer wat minder ruimte gaan innemen, heb ik in de opzet het een en ander veranderd. 

Met alle foto's erbij is het een lang artikel geworden. Daarom laat ik jullie nu het eerste deel zien, wat op zich al lang genoeg is. Volgende week volgt dan de rest.

Missie

In mijn vorige bullet journal had ik mijn missie niet opgenomen. In die daarvoor zat hij op een post-it in de voorkant geplakt. Deze keer besloot ik het voorbeeld van Boho Berry te volgen en hem op de eerste pagina van mijn bullet journal te schrijven.

Mijn missie is:

Het leven voluit leven. Het beste uit mezelf halen. Mezelf ontwikkelen. Nieuwe dingen leren en doen. Creatief zijn en mezelf op creatieve manieren uiten. Het leven en de wereld een beetje mooier maken, voor mezelf en anderen.

Doelen

Ik ben weer begonnen met een overzicht van mijn doelen voor dit jaar. Elke categorie heeft zijn eigen kleur gekregen. Deze kleurencodes wil ik blijven gebruiken in mijn bullet journal. Het is alleen nog even afwachten of dat ook in de dagelijkse pagina’s gaat werken.

Jaarkalender

De jaarkalender is nieuw in mijn bullet journal. Geïnspireerd door vele andere bullet journalers vond ik het toch wel handig om dit toe te voegen met het oog op vooruit plannen. Ik heb hiervoor een heel jaar genomen, maar nu beginnend bij maart (mijn bullet journal begint waarschijnlijk ergens in maart). Als ik het anders had ingedeeld had het waarschijnlijk ook op één pagina gekunt. 

 

Future Planning

Omdat ik hier eigenlijk niet zo heel veel in opschrijf, heb ik deze keer niet de dagen van de maand (1 tot en met 31) uitgeschreven, maar één kolom gemaakt met een nderverdeling in afspraken en to do’s. Zo kunnen er zes maanden op een spread en kost het me minder ruimte dan in mijn vorige bullet journal, waar ik drie maanden op een spread had.

 

Week-, maand-, kwartaal- en jaarschema

Het weekschema’s heb ik niet voor het hele jaar, maar alleen voor het eerste half jaar gemaakt. Ervan uitgaande dat mijn bullet journal over een half jaar wel vol zal zijn. Zo niet, dan kan ik altijd weer een nieuw weekschema voor het tweede half jaar invoegen. Hiermee bespaar ik weer de ruimte van twee spreads. In de andere schema’s heb ik niets veranderd.

 

 

List of 100 dreams

Daarna komt iets nieuws, dat ik in mijn huidige bullet journal niet had. Maar in die daarvoor weer wel. De ‘list of 100 dreams’. Dit is een idee uit het boek '168 hours' van Laura Vanderkam. Het is een soort bucket list van alles wat je wilt doen en bereiken. Ook al behaalde doelen mogen erop. Het is bedoeld als motivatie om aan je dromen te werken. Mijn lijst is nog lang niet vol (toen ik de foto nam had ik de dromen zelfs nog niet ingevuld), maar ik heb al wel ruimte voor 100 dromen gemaakt.

Checklists

Voor een aantal grotere klussen heb ik in de loop van de tijd checklists gemaakt. Het is ontzettend handig om een overzicht te hebben van alles wat je moet doen voor een bepaalde klus. Dit soort lijsten gebruik ik bijvoorbeeld bij nieuwe klanten, zodat ik zeker weet dat ik alle informatie heb en geen stappen oversla. Maar ook bij klusjes als de administratie en het wekelijks onderhoud (terugkijken op de vorige week en plannen van de komende week) en de dagelijkse planning. Op dit moment heb ik niet alle checklists in mijn bullet journa. Ik weet nog niet zeker of ik mijn checklists voor klanten, mijn blog, etc. hier in wil hebben. Het neemt natuurlijk wel weer heel veel extra ruimte in. Wel heb ik daarin de checklists voor de administratie, het wekelijks onderhoud en de dagelijkse planning. 

 

Master to do list

Dan volgt mijn master to do list. Hierop staat alles wat ik nog wil of moet doen. in mijn vorige bullet journal had ik deze lijst onderverdeeld in verschillende categorieën die allemaal hun eigen spread hadden. Omdat dat wel heel veel ruimte in beslag neemt, heb ik nu één doorlopende lijst. Om onderscheid tussen de categorieën te maken, gebruik ik kleurencodes. Ook de boeken die ik nog eens wil lezen heb ik toegevoegd aan de master to do list. Ook de klussenlijst is nu onderdeel van de master to do list.

Dat was het voor deze week. Ik hoop dat het niet te lang geworden is. Volgende week laat ik jullie meer lijsten zien van mijn nieuwe bullet journal.