Voorraadbakjes Opruimen

Een grote frustratie zijn voor mij de bakjes en doosjes die we gebruiken om dingen in te vriezen. Ik ben al zoveel mogelijk over gegaan op allemaal dezelfde bakjes (in twee verschillende formaten) zodat ze leeg in elkaar gestapeld kunnen worden en de dekseltjes er altijd makkelijk bij te vinden te zijn. Toch wordt het regelmatig een rommeltje met de bakjes, met name door de smalle ruimte.

Inmiddels heb ik door een aantal veranderingen in de slaapkamer een klein ladekastje over en is er in de keuken (door het verplaatsen van een grote plant), een lege hoek vrij gekomen. Dat leek me een goed moment om het kastje naar de keuken te verplaatsen en dit als opbergplek voor de bakjes te gaan gebruiken.

Sorteren

Allereerst heb ik de planken die door de bakjes in beslag werden genomen leeggehaald. Daarna ben ik de bakjes gaan sorteren. Waar heb ik nog een deksel van, en wat kan weg (omdat het stuk is of niet meer gebruikt wordt)? Ik ontdekte nog een paar deksels zonder bijbehorend doosje. Die gaan weg.

Rechte bakjes zijn efficiënter

Ik koop bij voorkeur vierkante of rechthoekige bakjes. Die nemen minder ruimte in dan ronde. Bakjes van hetzelfde formaat zijn ook handig in de vriezer. Bakjes van gelijke grootte kunnen makkelijker gestapeld worden, waardoor je de ruimte in je vriezer efficiënter kunt gebruiken. Maar wij hebben helaas nog wel een aantal afwijkende formaten. Omdat ik het zonde vind om ze gewoon maar weg te doen, mogen ze toch nog even blijven.

Nieuwe plek

De bakjes passen prima in het bovenste laatje. Naast de bakjes stonden er ook een aantal waterflesjes/thermosbekers en een broodtrommel in het keukenkastje. Ook deze hebben nu een eigen laatje in het nieuwe kastje. De vrijgekomen planken in het keukenkastje blijven nog even leeg, tot ik de keukenkastjes opnieuw in ga ruimen. Dat is de volgende klus op mijn lijstje. Links op de foto zie je hoe het was, rechts het eindresultaat. Waarbij ik nog wil opmerken dat de twee blauwe voorraadbussen onderaan zo snel mogelijk weer in gebruik genomen gaan worden, en dus uit het laatje verdwijnen.