Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Vorige keer heb ik de algemene opzet van mijn Bullet Journal laten zien. Maar eigenlijk begint het gebruik ervan daarna pas. Daarom nu de opzet voor januari. Dit is eigenlijk hoe ik het elke maand doe, met soms een paar kleine aanpassingen.

  • Elke maand begint met een maandoverzicht. Ik heb die van mij over twee pagina’s gemaakt en onderverdeeld in ochtend, middag, avond en een algemeen gedeelte voor niet tijdgebonden afspraken of to do's.
  • Daarna een habittracker met de dagelijks terugkerende taken die hopelijk gewoonten worden. Ook hier weer gewoon een lijstje met taken gevolgd door kolommen die genummerd zijn volgens de dagen in de maand (1 tot en met 31).
  • De habittracker wordt gevolgd door een goaltracker. Hierin komt een lijstje van de doelen waar ik deze maand aan gewerkt heb. De dagen dat ik aan een bepaald doel gewerkt heb worden ingekleurd. Het weerhoudt me ervan om aan teveel dingen tegelijk bezig te zijn en zorgt ervoor dat ik projecten eerst afmaak voor ik aan een volgend project begin.
  • Een lijst van de ‘plan with me challenge’ voor januari. Ik zie graag wat anderen doen en vind het leuk om zo af en toe mee te doen met dit soort uitdagingen. Hoewel ik niet elke dag post, kun je mijn posts hiervoor vinden op Instagram (@organizedbyanita).
  • De doelen voor januari. Deze lijst is gebaseerd op mijn doelen en mijn master to do lijst. Deze lijst is de basis voor mijn dagelijkse lijstjes.
  • Weekmenu. Ik probeer het boodschappen doen te beperken tot eenmaal per week en maak daarom elke week een weekmenu. Hierbij moet ik wel opmerken dat dit alleen is voor de dagen dat ik kook. De dagen dat mijn man kookt vul ik hier niet op in, maar markeer ik met een H, zodat ik weet dat hij die dag kookt.

Na dit alles volgen dan (eindelijk) mijn dagelijkse lijstjes. Elke avond maak ik de lijst voor de volgende dag. Ik kijk daarvoor naar de doelenlijst voor deze maand maar ook naar de week-, maand-, kwartaal- en jaarschema’s om te bepalen wat ik ga doen. Ook taken die ik die dag niet afgekregen heb gaan naar de volgende dag. Daarnaast komen er natuurlijk ook onverwachte dingen langs die ingepland moeten worden. De volgende ochtend kijk ik voor ik aan de werkdag begin nog een keer naar het lijstje, vul het eventueel aan en bepaal wat de belangrijkste taken zijn.

Naast het afstrepen van mijn taken, noteer ik ook invallen, ideeën en andere zaken. Aan het eind van de dag schrijf ik die zo nodig op de juiste lijsten.

Ook van dit gedeelte van mijn Bullet Journal zal ik binnenkort een video laten zien. Update: je vindt de video hieronder: