Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ben je doordeweeks druk met je werk en kom je ’s avonds laat thuis? Vind je het lastig om dan nog op tijd een maaltijd op tafel te zetten? Zorg dan voor voldoende maaltijden in de vriezer. Het vraagt een beetje planning, maar het is niet moeilijk om altijd snel iets klaar te kunnen maken.

 

De basis

Zorg voor een voorraad basis voedingsmiddelen.

  • Pasta, rijst en aardappelen zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Zorg ook voor couscous. Dat is echt in een paar minuten klaar en ideaal als er snel iets op tafel moet.
  • Andere handige voedingsmiddelen voor je voorraad zijn wat groenten in blik zoals mais, tomatenblokjes of tomatenpuree een peulvruchten.
  • Verder is er nog de vriezer. Koop wat verschillende soorten diepvriesgroente in en je kunt altijd snel iets in elkaar draaien. Spinazie en doperwtjes zijn hier favoriet. Wat vlees in de vriezer, zoals gehakt of spekreepjes is ook makkelijk.
  • Vlees en vis. Zorg voor wat blikjes tonijn, wat gedroogde worst zoals salami of cervelaat, rookworst etc.

Met deze dingen op voorraad kun je in principe vanuit de voorraadkast koken.

 

Ingevroren maaltijden

Maak je soep, pastasaus of iets anders wat langer de tijd nodig heeft om te koken? Maak daar dan dubbele hoeveelheden van en vries de helft in. Een portie pastasaus of soep in de vriezer is zo ontdooid en je hebt in een mum van tijd een maaltijd op tafel.

 

In het weekend maaltijden voorbereiden

Heb je in het weekend tijd over? Kook dan eventueel al vooruit. Kijk op welke dagen je weinig tijd hebt om te koken en bereid die maaltijden alvast voor. Maaltijden met pasta, rijst en andere granen zijn daar meestal prima geschikt voor. Ook de al eerdere genoemde soepen en pastasauzen kun je goed van te voren klaarmaken. Net als stoofschotels en stamppotten. Vries de maaltijden daarna in en haal het de avond voor gebruik uit de vriezer. Laat ze in de koelkast ontdooien.

  

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.