Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nederlanders ontbijten steeds vaker buiten de deur. Kies je daar bewust voor, dan is daar niks mis mee. Af en toe op je gemak genieten van een ontbijtje dat je niet zelf klaargemaakt hebt is heerlijk. Maar vaker zijn het gehaaste ontbijtjes, gekocht op het tankstation of station. Onderweg in de auto of trein werk je dat dan nog even snel naar binnen. Jammer. En heb je al eens uitgerekend wat het je kost?

 

Dure ontbijtjes

Ik heb de berekening alvast even voor je gemaakt. Je betaalt toch al snel zo’n vier à vijf euro voor een broodje en koffie. Doe je dat drie keer per week, dan kost het je op jaarbasis al snel € 576,00 (waarbij ik uitga van vier weken vakantie). Is het je dat waard? En smaakt dat snelle ontbijtje je eigenlijk wel? Geef je dat geld niet liever aan wat anders uit?

 

Maar wat dan?

Je kunt natuurlijk besluiten om te stoppen met die haastige buiten de deur ontbijtjes. Eerder opstaan om te kunnen ontbijten is natuurlijk een optie. Maar blijkbaar werkt dat voor jou niet, anders had je dat vast al gedaan. Heb je ’s ochtends geen tijd voor een ontbijt, zorg dan dat je meeneem ontbijt klaar staat. Je kunt je brood de avond van te voren smeren en in de koelkast bewaren. Een broodtrommel voorkomt dat je brood geplet wordt in je tas. Je koffie apparaat zet je ’s avonds ook klaar in het koffiezetapparaat. Druk ’s ochtends op de knop voor je onder de douche springt en giet de koffie daarna over in een thermosbeker. Alles in je tas en klaar... Eet smakelijk! Met de wetenschap dat je hiermee honderden euro’s bespaart, smaakt het vast ook nog eens veel beter. Natuurlijk kun je in plaats van brood ook kiezen voor yoghurt met bijvoorbeeld fruit en/of muesli. Doe het in een goed afsluitbaar bakje, neem een (kleine) lepel mee en voilà.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.