Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Ben jij iemand die regelmatig een voorraad eten inslaat? Koop je etenswaren die in de aanbieding zijn, om wat in huis te hebben voor het geval dat, of gewoon omdat je denkt dat je het toch wel gebruikt? Je kunt inderdaad heel slim inkopen door gebruik te maken van aanbiedingen. En het is ook handig om een voorraadje te hebben voor als je eens niet naar de winkel kunt. Maar wordt je voorraad ook opgebruikt?

Ik ben eens begonnen met een lijstje van etenswaren in onze vriezer, koelkast en voorraadkast. En hoewel wij naar mijn idee helemaal niet veel voorraad hadden, was ik toch in staat om een aantal complete maaltijden samen te stellen op basis van wat er in huis was. Door er een paar kleine dingen bij te kopen, kunnen nog meer maaltijden gemaakt worden. Het loont dus zeker de moeite om eens te gaan shoppen in je eigen keukenkastjes, koelkast en vriezer. Dit voorkomt dat producten vergeten worden en uiteindelijk weggegooid moeten worden. Bovendien houd je ongetwijfeld geld over.

 

Hoe ga je te werk?

  • Pak pen en papier. Schrijf bovenaan vriezer (of koelkast of voorraadkast) en maak een lijst van alles wat erin zit, inclusief hoeveelheden.
  • Kijk daarna of je een maaltijd kunt maken door verschillende ingrediënten op de lijst met elkaar te combineren. Zoek eventueel op internet door een combinatie van ingrediënten in de zoekmachine in te typen.
  • Schrijf alle maaltijden die je kunt maken op.
  • Kijk of je maaltijden kunt maken met één of meerdere ingrediënten uit de lijst en een eventuele aanvulling uit de winkel.
  • Schrijf alle maaltijden die je kunt maken op, inclusief de ingrediënten die je nog moet kopen.
  • Plan je maaltijden nu in voor de komende dagen of weken.
  • Houd bij hoeveel je uitgeeft aan boodschappen. Hoeveel heb je op deze manier bespaard?

Houd op je lijst bij wat je opmaakt en schrijf nieuw gekochte etenswaren ook meteen op de lijst. Zo blijf je een up to date overzicht houden. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.