Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Na de maandelijkse en wekelijkse planning, laat ik je nu zien hoe de dagelijkse planning in mijn bullet journal verloopt. De dagellijkse planning maak ik meestal de avond van te voren.

 

Afspraken

Om te beginnen kijk ik in mijn agenda en in het maandoverzicht wat er gepland staat voor de volgende dag. Staan er afspraken, dan noteer ik die ook op mijn dagelijkse lijst in mijn bullet journal. Afspraken worden direct onder de header met de datum geschreven. Nu ik toch een blik in mijn agenda werp, kijk ik meteen even of ik nog dingen moet voorbereiden voor de komende dagen. Ook deze taken worden dan op de dagelijkse lijst gezet.

 

Taken

Vervolgens kijk ik naar de taken die ik voor vandaag gepland had. Alles wat niet gedaan is, schuif ik door naar morgen. Dit doe ik door een pijltje voor de taak te zetten en de taak opnieuw op te schrijven voor de volgende dag. Wil of kan ik de taak de volgende dag niet doen, dan laat ik hem gewoon open staan en kom ik hem bij de wekelijkse planning weer tegen.

Tot slot kijk ik naar de weekplanning, als ik die gemaakt heb, en naar de maandelijkse takenlijst. De week- en maandplanning bekijk ik om te zien welke taken ik er de volgende dag nog bij wil doen. Deze taken komen dan op mijn dagplanning. Hier ligt meteen mijn valkuil op de loer. Ik wil nog wel eens overschatten hoeveel tijd ik heb of onderschatten hoe lang een taak duurt. Daardoor neem ik dan teveel taken uit mijn week- of maandplanning over en eindig ik met een te lange to do lijst.

Nu hoef ik morgenochtend alleen nog maar mijn bullet journal open te slaan om te zien wat er gedaan moet worden. Dat maakt het makkelijker om aan mijn taken voor die dag te beginnen.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.