Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De weekplanning in mijn bullet journal varieert nogal. Soms maak ik een apart overzicht van wat ik die week wil doen, soms werk ik alleen bij wat al gedaan is en vul ik mijn lijsten aan. De weekplanning doe ik in het weekend, meestal op zondag.

Weekplanning controleren

Wat ik elke week in ieder geval doe: controleren wat ik al gedaan heb en wat ik nog moet doen. Ik kijk allereerst naar de komende week, zowel in mijn agenda als in mijn bullet journal. Afspraken schrijf ik meestal in beide op, maar voor de zekerheid controleer ik graag of ik dit ook echt heb gedaan. Zo nodig werk ik beide boekjes bij.

Vervolgens blader ik terug naar de afgelopen week (de dagelijkse lijsten, waarover volgende keer meer) en kijk wat er nog niet gedaan is. Soms komen deze dingen dit op een aparte weeklijst te staan. Maar vaak schrijf ik ze ook gewoon op de dagelijkse lijst voor de volgende dag of op de maandelijkse lijst. Het ligt er een beetje aan hoe druk ik het heb, en hoeveel behoefte aan overzicht ik heb.

Maandelijkse lijst controleren

Dan kijk ik op mijn maandelijkse lijst en werk deze bij. Ik vink af wat ik al gedaan heb (voor zover ik dat nog niet had gedaan), streep dingen die bij nader inzien niet hoeven door en kijk wat er nog moet gebeuren. Moet iets echt in de komende week gebeuren, dan schrijf ik die taak op een weeklijst of ik schrijf hem gewoon voor de volgende dag op. Is er een deadline, dan schrijf ik de datum voor de taak. Zo weet ik wanneer het uiterlijk gedaan moet zijn. Deadlines worden voor alle zekerheid vaak ook nog eens in mijn agenda genoteerd.

Volgende keer laat ik jullie zien hoe ik mijn dagplanning maak.