Oktober Challenges

Na wat mooie nazomerse dagen is het alweer bijna herfst. Dat betekent dat oktober alweer in zicht komt. In oktober zijn er op het wereldwijde web twee leuke uitdagingen. Ben jij iemand die graag een relatief korte periode met iets bezig is, dan zijn zogenaamde 30 dagen uitdagingen misschien iets. Je concentreert je dan 30 dagen lang op één voornemen, project of actie. De korte tijdsperiode en het focussen op één ding, kan je enorm motiveren om iets eindelijk eens aan te pakken. Gewoon voor een korte tijd, of als kickstart voor een langere periode. En zoals gezegd, zijn er in oktober twee uitdagingen die ik zelf wel heel erg leuk vind: D’r uitdaging en Buy Nothing New Month. Hoewel deze twee uitdagingen op zich best samen gaan, is beide doen misschien wel een beetje veel. Maar wil je dat toch, laat je daar dan vooral niet van weerhouden.  Doe wat je motiveert en wat je leuk vind. Hieronder van beide uitdagingen een korte beschrijving. Meer informatie vind je op de betreffende websites.

D’r uitdaging

Deze uitdaging wordt al een aantal jaren georganiseerd door Hilde Verdijk van Yourganize. Hierbij gaat het bij het opruim vooral om het wegdoen van spullen. Je bepaalt zelf van te voren je doel. Daarna houd je punten bij. Voor alles wat je weg doet krijg je een aantal punten. Je probeert daarbij natuurlijk je van te voren gestelde doel te bereiken. Als je je inschrijft via de website, krijg je bovendien opdrachten en motiverende mailtjes. Wil je eindelijk eens flink opruimen, dan maak je met deze uitdaging ongetwijfeld een goede start.

Buy Nothing New Month

Dit is een internationale uitdaging die inmiddels ook in Nederland steeds bekender wordt en dus ook een eigen Nederlandse website heeft. De bedoeling is dat je deze maand (in oktober dus) niets nieuws koopt (afgezien van je dagelijkse boodschappen dan). Gaat er onverhoopt iets stuk en heb je het voorwerp echt nodig? Denk dan eens aan lenen, tweedehands kopen, repareren etc. Ook voor deze uitdaging kun je je inschrijven op de website en ontvang je motiverende e-mails met slimme tips. Je zult merken dat je bewuster over je uitgaven nadenkt en de spullen die je echt nodig hebt meer gaat waarderen. De eerste keer dat ik de Buy Nothing New Month deed, viel het me op hoe vaak ik onbewust (kleine) uitgaven deed. Daarnaast kreeg ik meer oog voor alternatieven voor nieuw kopen (tweedehands, laten repareren of helemaal niet vervangen). Als je bewuster met je geld om wilt gaan, is deze uitdaging zeker een aanrader.