Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nadat onze rommelkast een vooraadkast is geworden, raakt hij langzamerhand voller en voller met voorraad.

Omdat de planken nogal groot en breed zijn, wordt het snel onoverzichtelijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je wilt snel kunnen zien wat er nog in voorraad is. Daarom gebruik ik in de voorraadkast bakjes en mandjes om het overzicht te bewaren. Die bakjes en mandjes blijven alleen overzichtelijk als alles ook gelabeld is. Meestal doe ik dat met een labelmaker. Maar tijdens een tochtje door de Action, kwam ik deze leuke schoolbordlabels tegen. Superhandig, want je kunt ze steeds opnieuw gebruiken. Wel zo handig als je regelmatig de inhoud van je opbergers wisselt.

Verder kwam ik stapelbare mandjes tegen. Omdat deze ruimte besparen, kocht ik meteen een setje van drie. Eenmaal thuis verruilde ik een groter mandje voor deze drie kleinere. Nu kon ik een onderverdeling maken in de toiletspullen die eerst allemaal bij elkaar in één mand zaten. Nu zijn de toiletspullen onderverdeeld in zalfjes en crèmes (voor het gemak gelabeld met mijn naam omdat ik de enige ben die ze gebruikt), tandhygiëne en supplementen. En ja, ik weet het, die laatste zijn geen toiletspullen. Het gebruik van deze stapelbare mandjes scheelt ruimte en het creëert meer overzicht. Omdat het voorraad is, hoeven we niet heel vaak iets uit die bakjes te hebben. Daarom stoort het niet dat je er af en toe een bakje af moet tillen om erbij te kunnen. Voor dingen die je vaak gebruikt zijn stapelbakjes niet altijd even handig. Als je iets uit één van de onderste bakjes moet hebben, moet je steeds de bovenste eraf halen. Dat is dus zowel bij pakken als weer opbergen steeds een extra handeling. Bedenk dus voor je ze koopt waar je ze voor wilt gebruiken. Maak vervolgens een afweging of de ruimtebesparing opweegt tegen het eventuele ongemak van het steeds weer verplaatsen van de bakjes. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.