Search

Als organizer ben ik altijd op zoek naar ideeën om mijn spullen handiger, mooier of efficiënter op te bergen. En dan natuurlijk ook nog op een manier die bij mij past. Eén van de problemen waar ik bijna altijd tegenaan loop is dat ik mijn spullen graag in het zicht heb. En dat wordt snel rommelig. Ik probeer dan ook graag verschillende manieren uit om mijn spullen netjes én in het zicht op te kunnen bergen.

Mijn hobbyspullen zijn van die materialen waar ik vaak mee worstel. Ze moeten makkelijk te pakken en weer op te bergen zijn, anders pak ik ze wel, maar leg ik ze zelden direct na gebruik terug op hun plek. Dat doe ik meestal pas tijdens een grote opruimsessie. Ik zocht dus al een tijdje naar een andere opbergoplossing voor mijn hobbyspullen. Op een regenachtige dag begon ik met het verschuiven van wat meubels en het opnieuw ophangen van mijn memobord. Op het moment dat ik het memobord had opgehangen, bedacht ik dat het handig zou zijn als ik daar mijn hobbyspullen op kwijt zou kunnen. Ik dacht aan iets als dit.

Maar... ik had geen magnetische pennenbakjes. En weer wat nieuws kopen vind ik dan ook zonde van het geld. Vooral omdat ik in principe al voldoende opbergruimte had. Dus ging ik creatief aan de slag met de materialen die ik al in huis had. Ik gebruikte magneetjes van Ikea, paperclips en pennenbakjes van draadmateriaal (ooit eens bij de Action gekocht). Oké, dit was supersnel omgetoverd tot mooie magnetische bakjes. Kwestie van paperclip door zowel het magneetje als het bakje halen en ophangen maar.

Maar ik had ook nog kunststof pennenbakjes. Wat doen we daarmee? Magneetjes erop lijmen was één idee. Maar kon het ook anders? Met behulp van een gaatjestang maakte ik er gaatjes in, deed er een eyelet door (altijd handig, een voorraad scrapspullen) om te voorkomen dat het zou uitscheuren en vervolgens herhaalde ik de procedure met magneet, paperclip en bakje. Het eindresultaat zie je op de grote foto. De metalen doosjes zijn gewoon met dubbelzijdige magneetjes opgehangen.

Uiteindelijk heb ik een ander deel van mijn hobbyspullen op de kastjes onder het bord uitgestald, zodat alles toch redelijk bij elkaar staat. Zo zie je dus hoe je met eenvoudige middelen en een beetje creativiteit heel makkelijk opbergmateriaal kunt maken.