Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Als ik boodschappen doe, kies ik bij houdbare producten het liefst voor grote verpakkingen. Niet alleen bespaart het verpakkingsmateriaal, en is het dus beter voor het milieu. Vaak is het ook nog eens goedkoper om grotere verpakkingen te kopen. Bovendien loont het de moeite om eens in verschillende supermarkten rond te kijken. Niet elke supermarkt heeft de grotere verpakkingen. Daarnaast kan de prijs per supermarkt ook nog behoorlijk verschillen. 

Vandaag stond ik in de supermarkt en wilde onder andere rozijnen kopen. De supermarkt waar ik me op dat bevond was er eentje waar ik al een tijdje niet geweest was. Terwijl ik daar, zoals gewoonlijk, op zoek was naar het goedkoopste merk en de verschillende merken met elkaar vergeleek, viel mijn oog ineens op een kiloverpakking rozijnen. Voor rozijnen had ik zo’n grote verpakking nog niet eerder gezien. Een kilo rozijnen is veel. Wij eten regelmatig rozijnen, maar met een kleinere verpakking (250 of 300 gr) doen we toch al snel een maand of twee, drie. Dus twijfelde ik nog even. Maar na een blik op de kiloprijs ging ik toch maar voor de grote verpakking. De kiloprijs staat meestal aangegeven op het prijskaartje in het schap (vaak met kleine lettertjes).

Let de volgende keer dat je in de supermarkt bent dus eens op deze kiloprijs. Zoals gezegd: kleinere verpakkingen zijn vaak duurder dan grotere. In dit geval scheelde het me bijna 2 euro op een kilo. Wil je lief zijn voor je portemonnee, dan kun je houdbare producten het beste in grotere verpakkingen kopen. Dat is bovendien nog milieuvriendelijker ook (minder verpakking). Thuis kun je deze producten eventueel in voorraadpotten over doen. Met name meel etc. vind ik fijner te doseren als het in een pot zit dan in de zak waarin je het koopt. Zorg wel dat je voorraadpotten goed afsluitbaar zijn, zodat er geen ongedierte bij kan komen. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.